Van Anrooij na transfernieuws: ‘Er wordt nu rekening met mij gehouden’ Veldrijden

Van Anrooij na transfernieuws: ‘Er wordt nu rekening met mij gehouden’

Door Gerrit van Loon 09 januari 2020 | 17:15


Shirin van Anrooij uit het Zeeuwse Kapelle rijdt volgend seizoen voor het Belgische team Telenet-Baloise Lions van Sven Nys. Die aankomende stap betekent dat concurrenten haar serieus nemen. Het 17-jarig talent won in haar eerste seizoen bij de eliterijders al twee veldritten. ‘Zo goed had ik het dit seizoen ook niet verwacht’, zegt ze in een interview met Omroep Zeeland.

Van Anrooij traint nu bij haar huidig team Cécémel-Aveve minder dan vorig jaar. En dat was toch een puik jaar qua resultaten. Afgelopen zomer Europees kampioen op de weg, zilver op de tijdrit bij de junioren en in het veld een bronzen medaille op het laatste Europees kampioenschap. ‘Er wordt nu ook meer rekening met me gehouden als ik aan de start sta.’

Talent Van Anrooij brak in tranen uit

Tot aan haar overstap in september rijdt Van Anrooij nog bij haar zus Lindy in haar huidige team. ‘In de trainingen proberen we elkaar op te jagen. In de wedstrijden proberen we natuurlijk voor elkaar te zitten dus dat helpt zeker’, aldus Van Anrooij. De renster kende in het Belgische Diegem een vervelend moment. Ze kreeg een lekke band in de kopgroep. Er stond geen reservefiets klaar in de materiaalpost. Ze werd ook niet door andere teams geholpen. Het talent brak in tranen uit. ‘Op dat moment heel zuur en gewoon miscommunicatie. Nu haal ik er wel de positieve punten uit. Ik had gewoon een hele goede dag daar.’ (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws