Dekker: 'Tijd dat Van der Poel meer verliest dan wint is niet zó ver weg' Veldrijden

Dekker: 'Tijd dat Van der Poel meer verliest dan wint is niet zó ver weg'

Door Ward Hilhorst 11 januari 2020 | 18:40


In de In het Wiel-podcast van het AD hebben Thijs Zonneveld en Thomas Dekker hun licht laten schijnen over het NK veldrijden, dat op zondag verreden wordt. Ook gaan ze dieper in op de vraag of de cross saaier wordt door de aanwezigheid van Mathieu van der Poel.

Die laatste vraag wordt namelijk meerdere keren per jaar nieuw leven in geblazen door Roger de Vlaeminck. Allereerst vind Dekker niet dat de oude garde zo veel mening moet hebben over de huidige koers. 'Hij heeft misschien een heel mooi palmares, maar het wielrennen lijkt in niks meer op zijn tijd. Daardoor is hij soms een beetje een karikatuur van zichzelf.'

Ook het 'saaie' imago van de sport nuanceert hij. 'Van der Poel gaat ooit echt wel meer verliezen dan hij wint. Dat klinkt ver weg, en de komende vijf jaar zal hij met zijn unieke talent zeker nog veel winnen, maar van Sagan dachten we ook dat hij vijf WK's, drie keer de Ronde van Vlaanderen en zestig ritten in de Tour zou winnen. En dat is allemaal niet gebeurd. Met Mathieu gaat dat ook ooit gebeuren, want het is echt niet zo makkelijk als hij het er uit laat zien.'

Zonneveld: 'De vrouwencross is klapstuk van het weekend'

Thijs Zonneveld is zeer te spreken over wat de Nederlandse vrouwen dit seizoen laten zien. 'Het niveau in de vrouwencross is enorm gestegen. Daardoor is het al een tijdje twee keer plezier achter elkaar. Maar nu is het ook spannender dan de mannencross, en is het vrouwen-NK eigenlijk gewoon het WK. Eigenlijk is het NK voor vrouwen dit weekend het klapstuk' (Foto: Proshots)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
11 Jan 2020 om 19:09

Gelukkig denkt Mathieu zelf nooit dat hij alles moet winnen wat Thomas Dekker en anderen in hun hoofd halen.

Koen
11 Jan 2020 om 17:21

Nou vooruit dan maar , de Vlaminck heeft niet "misschien een heel mooi" maar een allemachtig prachtig palmares , dat het nu een ouwe bittere zeikschuit is geworden doet aan dat palmares helemaal niets af !

Reageer


Meer nieuws