Aerts niet blij met uitspraken Iserbyt: 'Beter nog een keer nagedacht' Veldrijden

Aerts niet blij met uitspraken Iserbyt: 'Beter nog een keer nagedacht'

Door Jannick van der Hooft 13 januari 2020 | 16:30


Na afloop van het BK veldrijden werd Toon Aerts nog kort even gevraagd naar de opmerkelijke opmerkingen van Eli Iserbyt eerder deze week. Zijn Belgische collega zette vraagtekens bij zijn ribblessure. Aerts was duidelijk: 'Eli had beter nog een keer nagedacht.'

Bijna net zo fel als tijdens de wedstrijd zelf, sprak Aerts zijn onvrede uit bij Het Laatste Nieuws: 'Zoals ik het verstond, twijfelde hij eraan of ik mijn ribben wel had gebroken. Als je Belgisch kampioen bent (tot afgelopen zondag, red.), laat je zoals ik geen zes crossen schieten. Ook Loenhout niet, waar al mijn vrienden aanwezig waren.' Daarmee zegt de crosser dat die zaak voor hem wel afgedaan is.

Aerts stookt vuur verder op: 'Fair play is belangrijk'

Toch is de kou zeker niet uit de lucht tussen de twee kemphanen. Aerts had namelijk ook weinig goede woorden over voor zijn concurrent op het BK. 'Ik dook in een klein gaatje, maar hij ging me weer voorbij.' Door die actie zou Aerts op zijn, al dan niet gebroken, ribben gevallen zijn: 'Dat was niet echt een valpartij waar ik op gerekend had. Fair play is belangrijk. Ik neem het hem kwalijk, Sweeck had dat niet nodig om BK te worden.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws