Van der Poel: 'Focus ligt op WK, niet op begin wegseizoen in Algarve' Veldrijden

Van der Poel: 'Focus ligt op WK, niet op begin wegseizoen in Algarve'

Door Tom van der Salm 13 januari 2020 | 17:15


Nadat hij zondag op overtuigende wijze opnieuw het NK veldrijden naar zich toetrok, was Mathieu van der Poel de dag nadien ook weer heer en meester tegenover de Belgische concurrentie in Otegem. 'Het was een kwestie van wachten tot het goede moment en dan zo snel mogelijk een grote voorsprong pakken.'

De renner van Alpecin-Fenix gaf aan dat hij zijn NK-zege in Rucphen niet uitgebreid gevierd heeft. 'Minder dan de kampioen van België (Laurens Sweeck) in ieder geval. Ik heb niks geks gedaan, enkel wat gegeten met vrienden. Ik lag op tijd in bed.' Die instelling loonde, want vandaag kon Van der Poel opnieuw soeverein een overwinning bijschrijven. 

De wereldkampioen trekt maandagavond met zijn ploeg op stage naar Spanje (waardoor hij de cross van Nommay aankomende zondag mist), waarna de volledige focus op het WK veldrijden op 2 februari komt te liggen. Daar trekt VDP via de crossen van Zonnebeke en Hoogerheide heen, terwijl hij nog niet weet wanneer hij zijn wegseizoen aan zal vatten. 'Of ik in Algarve begin? Dat weet ik eigenlijk niet. Daar ben ik nu echt niet mee bezig, het enige waar ik mij op richt is het WK veldrijden', liet hij weten aan De Telegraaf. (foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws