Meningen verdeeld over Sweeck: Kan 'afwachtend type' ooit het WK winnen? Veldrijden

Meningen verdeeld over Sweeck: Kan 'afwachtend type' ooit het WK winnen?

Door Jannick van der Hooft 14 januari 2020 | 09:41


De Belgen lijken hun hoop op een toekomstig wereldkampioen te vestigen op Laurens Sweeck na zijn overtuigende zege op het Belgisch kampioenschap. Toch bestaan er een hoop twijfels of de 'afwachtende' Sweeck daartoe in staat is, zo blijkt uit de Vlaamse media.

Bij Het Laatste Nieuws gaat ex-wereldkampioen Niels Albert in op die kansen. Hoewel hij vindt dat de coureur bij de wereldtop hoort, denkt hij niet dat we de lat te hoog moeten leggen: 'We moeten niet verwachten dat hij nu tien crossen per jaar gaat winnen. Hij verandert niet plots in een beest, hij zal altijd afwachtend blijven.'

Albert is daarom van mening dat er niet veel druk op de schouders van Sweeck gelegd moet worden: 'Ik hoor mensen graag vertellen dat zijn overwinning hem een boost zal geven, maar ik geloof daar niet in.' Hij trekt de vergelijking met het huwelijk: 'Veel vrouwen proberen het karakter van hun man te veranderen, maar dat is ook altijd zonder succes.'

De Clercq: 'Van der Poel op goede dag vuur aan de schenen leggen'

Mario De Clercq is het daar niet mee eens. Bij Het Laatste Nieuws valt te lezen dat hij denkt dat Sweeck wél klaar is voor een wereldtitel. Dat zou volgens hem zelfs al bij het komende WK kunnen zijn. Met de korte intervalstroken en de zanderige ondergrond vindt de Belgisch kampioen er namelijk een parcours dat zeker niet in zijn nadeel spreekt.

Hij zal dan wel af moeten rekenen met Mathieu van der Poel, maar De Clercq ziet kansen: 'Normaal is Van der Poel dubbel zo sterk, maar ook Iserbyt bewees al dat je hem op een goede dag het vuur aan de schenen kan leggen.' Mocht het in Zwitserland niet lukken, dan kijkt De Clercq vast vooruit naar Oostende 2021. Ook daar heeft Sweeck volgens hem een kans met de groeiende wegambities van Van der Poel. (Foto: ProShots)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Unpaved
14 Jan 2020 om 16:59

2022 misschien, als het WK in Amerika is en MVDP een jaartje zou kunnen overslaan in het belang van zijn voorseizoen...

Poelwinst
14 Jan 2020 om 16:31

De Clercq is wel erg optimistisch. Met 'groeiende wegambities' gaat Mathieu zich tijdens de winter nog meer focussen op het WK veldrijden.

Reageer


Meer nieuws