'Moordenaar' Alvarado steelt harten: 'Veel crossfans stiekem verliefd' Veldrijden

'Moordenaar' Alvarado steelt harten: 'Veel crossfans stiekem verliefd'

Door Jannick van der Hooft 14 januari 2020 | 10:21


Ceylin del Carmen Alvarado maakt naam in de wielerwereld en dat is vanzelfsprekend ook analisten Thijs Zonneveld en Paul Herygers niet ontgaan. Bij, respectievelijk, in een column bij het Algemeen Dagblad en een podcast van Sporza gaan ze in op het talent van de nieuwe Nederlands kampioen in het veld.

Beide coryfeeën voorspellen een glansrijke toekomst voor 'de moordenaar op twee wielen', zoals Zonneveld haar noemt. Volgens hem begint de ontdekkingstocht van Alvarado in het wielrennen nog maar net: 'Ik zou er niet verbaasd van opkijken als ze binnen afzienbare tijd ook op de weg gaat kijken wat ze kan.' De zege in het veld was volgens hem slechts het begin van vele overwinningen.

Herygers: 'Mannen stiekem verliefd op Alvarado'

Ook Herygers is zwaar onder de indruk van Alvarado: 'Ik had deze snelle opmars niet verwacht, maar ik denk dat ze er in Zwitserland (op het WK, red.) nóg een schep bovenop kan doen.' Hij dicht haar een rijke toekomst toe, wellicht zelfs op de weg. Maar naast haar optreden op de fiets speelt er nog iets mee in haar populariteit volgens hem: 'Ik denk dat alle jonge mannen van twintig tot vijfentwintig jaar die van veldrijden houden stiekem verliefd zijn op haar.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws