Sweeck leefde in 'quarantaine' richting BK: 'Hij gaat niet naar huis' Veldrijden

Sweeck leefde in 'quarantaine' richting BK: 'Hij gaat niet naar huis'

Door Jannick van der Hooft 14 januari 2020 | 14:26


Ook de ouders van Laurens Sweeck zijn maar wat trots dat één van hun crossende zonen Belgisch kampioen veldrijden geworden is. In een interview met Het Nieuwsblad kijken zij terug op de afgelopen weken en daarin doen ze een opvallende onthulling.

De vader van de Belgisch kampioen kreeg onlangs een telefoontje van ploegleider Gianni Meersman met het verhaal dat hij 'Laurens nog nooit zo goed gezien had'. Precies op datzelfde moment kreeg de vrouw van Sweeck echter te maken met een buikgriep en toen gingen bij de ouders de alarmbellen af ter bescherming van hun zoon. 'Hij gaat niet naar huis en komt bij ons slapen', vertelt de moeder lachend. 'Hij is bij ons in quarantaine gebleven.'Volgens zijn moeder is dat een logische beslissing: 'Hij heeft niet heel de maand naar die koers toegeleefd om vervolgens ziek te worden.'

Ouders Sweeck: 'Het is een mix van emoties'

Het leven van wielerouders gaat niet altijd over rozen. Waar ze blij konden zijn met de prestatie van zoon Laurens, zagen ze bijvoorbeeld Hendrik Sweeck een kansrijke positie op een medaile bij de renners zonder contract verliezen door pech: 'Soms juicht de ene en huilt de andere. Het is een mix van emoties.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws