Alvarado verbaast zichzelf: 'Harde trainingsarbeid blijkt te lonen' Veldrijden

Alvarado verbaast zichzelf: 'Harde trainingsarbeid blijkt te lonen'

Door Bram van der Ploeg 15 januari 2020 | 13:27


Ceylin del Carmen Alvarado moet eerlijk bekennen dat ze zichzelf verbaast dit seizoen. De 21-jarige Nederlandse vertelt aan Cycling.be dat ze enorme stappen heeft gemaakt op meerdere fronten. 

Alvarado won dit seizoen al elf keer, waaronder de Nederlandse titel afgelopen weekend. 'Vorig jaar had ik al een mooie groei doorgemaakt, dus daarom was het afwachten hoe de conditie voorbije zomer geëvolueerd zou zijn. Ik had echter meteen het goede gevoel te pakken. De harde trainingsarbeid van de afgelopen maanden blijkt te lonen', zo vertelt ze. Vooral winst in de zware crossen verbazen haar. 'Ik moet toegeven dat ik verrast was dat ik dat soort crossen al naar mijn hand kan zetten.'

Toch blijft ze kritisch. 'Op technisch vlak zit het best goed. Ik denk dat ik qua wedstrijdinzicht en killersinstinct nog wel wat kan bijleren. Ook qua pure power en explosiviteit zit ik nog niet aan mijn plafond. Ik ben niet traag, maar in zo'n finale met een rechtstreekse tegenstander maak ik nog wel wat foutjes.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws