TV en tijden Wereldbeker Nommay | Geen Van der Poel, wie slaat toe? Veldrijden

TV en tijden Wereldbeker Nommay | Geen Van der Poel, wie slaat toe?

Door Wilbert van der Velde 19 januari 2020 | 13:15


Zondag gaat de Wereldbeker weer verder in het Franse Nommay, zonder Mathieu van der Poel. De wereldkampioen kiest voor een trainingsstage met het oog op het WK veldrijden en het wegseizoen. Aan de andere crossers de kans om een mooie overwinning te pakken.

Toon Aerts verdedigt een ruime voorsprong in het Wereldbekerklassement en lijkt zijn leiding, met nog twee manches te gaan, niet meer te kunnen verspelen. Of hij ook voor de zege mee kan doen valt te betwijfelen, gezien zijn beurse ribbenkast. Andere kanshebbers zijn kersvers Belgisch kampioen Laurens Sweeck en Eli Iserbyt. Vanuit de Nederlandse selectie zal het moeten komen van Corné van Kessel, Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis. De twee laatstgenoemden lieten met een podiumplaats op het NK een stijgende lijn zien.

Het deelnemersveld bij de vrouwen wordt gekenmerkt door vele afzeggingen van toppers. Zo laten Lucinda Brand en Europees kampioene Yara Kastelijn verstek gaan. Ook Marianne Vos is er niet bij vanwege een liesblessure. Verder prefereert regerend wereldkampioene Sanne Cant een trainingsstage in haar eindsprint naar WK-vorm. Zonder de vele afzeggers zijn er met Nederlands kampioen Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst twee uitgesproken favorieten.

Programma Wereldbeker Nommay

10.00 uur Junioren mannen
11.20 uur Beloften mannen
13.30 uur Elite vrouwen
15.00 uur Elite mannen

TV en tijden Wereldbeker Nommay

De cross in Nommay wordt live uitgezonden door Eurosport en de NOS op NPO 1. De uitzending van de vrouwen begint om 13.30 uur en die van de mannen om 15.00. Sporza komt niet met live beelden, maar wel met een samenvatting van zowel de mannen- als de vrouwencross. De samenvattingen worden uitgezonden op Eén om 15.20 uur (vrouwen) en 17.45 uur (mannen).

Verder kan de cross vanzelfsprekend via verschillende livestreams gevolgd worden. In Nederland komt de NOS met livestreams van beide crossen. Daarnaast staat in de Eurosport Player ook weer een livestream klaar, daarvoor is wel een abonnement nodig. Hetzelfde geldt voor de online streams van Telenet Play Sports en Proximus. (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws