[Update] Vanthourenhout: 'Weten allemaal waar Mathieu toe in staat is' Veldrijden

[Update] Vanthourenhout: 'Weten allemaal waar Mathieu toe in staat is'

Door Jannick van der Hooft 20 januari 2020 | 14:45


Deze maandag beslist de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout wie er allemaal mee mogen naar het WK veldrijden in Dübendorf. De afgelopen weken werden mondjesmaat al enkele namen bekendgemaakt, maar één startplek bleef tot nu toe leeg. Wie zal dat worden?

Logischerwijs zijn Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Toon Aerts allen aanwezig in de Belgische selectie en ook Wout van Aert staat te trappelen om deel te nemen, ondanks zijn revalidatie. Volgens Het Nieuwsblad kunnen Tim Merlier en Michael Vanthourenhout rekenen op een plekje. Alleen de laatste keuze tussen Gianni Vermeersch en Quinten Hermans zou nog gemaakt moeten worden.

Hermans versus Vermeersch

Wat vaststaat is dat het een lastige keuze zal worden voor de bondscoach. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd, maar in die race gaven Vermeersch en Hermans niets aan elkaar toe. In Nommay werden de twee Belgen respectievelijk zevende en achtste.

Update - 20 januari 2020 (12.43 uur) - Belgische selectie WK bekend

De Belgische selectie voor het WK in Zwitserland is bekendgemaakt. Zoals verwacht zijn Laurens Sweeck, Toon Aerts, Eli Iserbyt, Wout van Aert, Tim Merlier en Michael Vanthourenhout allemaal geselecteerd. Bondscoach Sven Vanthourenhout geeft het laatste startplekje binnen de selectie aan Quinten Hermans.

Bij de vrouwen zijn het Laure Verdonschot en Ellen Van Loy die Sanne Cant zullen ondersteunen. De Belgische zal proberen haar wereldtitel te verdedigen in Dübendorf.

Update II - 20 januari 2020 (14.45 uur) - Vanthourenhout verklaart keuzes WK

Sven Vanthourenhout heeft zijn keuzes voor het WK veldrijden verklaard tegenover de microfoon van de VTM. Volgens hem heeft de constandheid van Quinten Hermans de doorslag gegeven in zijn beslissing. In België denkt men echter dat die keuze niet heel belangrijk is, maar dat voornamelijk de tactiek van de Belgen bepalend gaat zijn of ze Mathieu van der Poel kunnen afstoppen.

Volgens Vanthourenhout is de breedte van de ploeg het grootste wapenfeit: 'We hebben respect voor Mathieu, maar we gaan het hem zo moeilijk mogelijk maken.' Dat dat geen makkelijke opgave is, weet de bondscoach zelf ook: 'Het kan ook na een halve ronde al beslist zijn, want we weten allemaal waar hij toe in staat is. Laten we hopen dat hij niet zo'n dag heeft.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws