Belgisch blok op ramkoers naar WK: 'Initiatief niet aan Mathieu laten' Veldrijden

Belgisch blok op ramkoers naar WK: 'Initiatief niet aan Mathieu laten'

Door Jannick van der Hooft 21 januari 2020 | 13:30


Nu de Belgische selectie voor het WK veldrijden bekendgemaakt is, wordt er volop gespeculeerd over de tactiek waarmee de ploeg aan de start moet staan. De analisten in de Vlaamse media beseffen namelijk allemaal dat het erg moeilijk gaat worden om Mathieu van der Poel te kloppen.

In zijn column bij Het Laatste Nieuws gaat oud-wereldkampioen Niels Albert in op de selectie. Hij refereert daarbij graag aan de door hem gewonnen editie van het WK in 2009: 'Toen gingen we ook met zo'n strategie (vier kopmannen, red.) naar het kampioenschap. Gelukkig had Lars Boom toen een slechte dag, maar daar is geen Belgisch blok aan te pas gekomen.' Of dat voor nu ook een realistisch scenario is, weet Albert niet: 'Mathieu heeft zelden een slechte dag.'

Vanthourenhout: 'Initiatief niet aan Mathieu laten'

Het Belgische blok is iets dat terugkeert in de woorden van Sven Vanthourenhout bij Het Nieuwsblad: 'Dat is onze sterkte en dat hebben we nodig om Van der Poel te kloppen.' Dat hij rekent op meerdere krachten lijkt duidelijk, maar één ding is volgens hem nóg belangrijker: 'We mogen het initiatief niet aan Mathieu laten.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws