Wat maakt de Nederlandse veldritdames zo goed? 'Opleiding en traditie' Veldrijden

Wat maakt de Nederlandse veldritdames zo goed? 'Opleiding en traditie'

Door Tom van der Salm 27 januari 2020 | 17:15


Deze veldritwinter is het eerder gewoon dan ongewoon; een podium gevuld met Nederlandse dames. Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Yara Kastelijn en ga zo maar even door, allemaal behaalden ze mooie zeges. Maar hoe komt het dat de Nederlandse dames zoveel beter zijn dan de rest?

Het AD ging op onderzoek uit en vroeg aan bondscoach Gerben de Knegt hoe hij de suprematie van de Nederlandse vrouwen in het damesveld uit kan leggen. 'In Nederland hebben we een heel goed beleid. Er zijn meerdere trainingslocaties en je kan bij elke wielervereniging wel trainen op het veldrijden. Als je dan goed genoeg bent, kom je vanzelf op de radar.'

De man achter het succes van Alvarado en Mathieu van der Poel bij Alpecin-Fenix, Christoph Roodhooft, beaamt dit. 'De Nederlandse bond gaat veel beter te werk dan de Belgische bond.' Een andere oorzaak is volgens hem de traditie die Nederland heeft met dameswielrennen. 'Dat begon al bij Leontien van Moorsel, dat hebben wij in België bijvoorbeeld nooit gehad.' (foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws