Jacobs dankt 'crosshype' Van der Poel: 'Maar vooral ook Van de Wouwer' Veldrijden

Jacobs dankt 'crosshype' Van der Poel: 'Maar vooral ook Van de Wouwer'

Door Jannick van der Hooft 28 januari 2020 | 14:13


Johan Jacobs, sinds dit seizoen renner bij Movistar, denkt dat hij zijn plekje bij zijn nieuwe ploeg te danken heeft aan de 'crosshype' die is ontstaan door Mathieu van der Poel en Wout van Aert. De Zwitser met Belgische roots vertelt dat in een interview met Het Nieuwsblad.

Jacobs is crosser van nature. In het veld leerde hij de kneepjes van het vak: 'Cyclocross heeft van mij de persoon gemaakt die ik ben. Een veldrijder kan nét iets meer met de fiets, je hebt minder moeite om jezelf te positioneren.' De manier waarop er hedendaags in het peloton aangekeken wordt tegen de cross is naar zijn mening van invloed geweest voor zijn transfer: 'Langs deze weg bedank ik Mathieu en Wout.'

Jacobs zat huilend op de fiets tijdens de cross

Toch was de overgang voor Jacobs niet zo logisch als deze nu lijkt. Het crossen vond hij leuk, maar tijdens wedstrijden zat hij wel eens huilend op de fiets dat zijn talent niet tot ontpopping kwam. Op de weg won hij plots een etappe en toen begon het balletje te rollen: 'Ik ging op zoek naar een ploeg en ineens belde Kurt Vandewouwer of ik bij Lotto Soudal U23 wilde rijden. Ik greep de kans en het vervolg ken je.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws