Sweeck gaat zonder druk naar WK: 'Druk ligt bij Van der Poel' Veldrijden

Sweeck gaat zonder druk naar WK: 'Druk ligt bij Van der Poel'

Door Lex Kersten 28 januari 2020 | 17:14


Laurens Sweeck is één van de Belgische rijders die het Mathieu van der Poel aankomende zondag moeilijk moet gaan maken tijdens het WK veldrijden in Dübendorf. Op het vliegveld in Zwitserland zal het kampioenschap weer België tegen die ene Nederlander worden.

Sweeck geeft bij Sporza aan geen druk te voelen voor dit weekend. 'Het is een wedstrijd dat voor veel mensen het seizoen doet slagen of niet. Er is veel meer om te doen en er hangt veel van af, maar voor mij is het een koers zoals alle anderen.' Over zijn eigen rol wil hij nog niet veel kwijt: 'Het zal van het parcours afhangen en of er regen is. Misschien dat de wet van de sterkste wel gaat gelden.' 

De vraag is of de Belgen gaan samenwerken of dat ze voor eigen kansen gaan en proberen het podium te halen. 'We zijn met een aantal Belgen die in goede vorm zijn. We hebben genoeg renners om uit te spelen en waarmee we kans maken op de overwinning of het podium. Daarmee moeten we het Mathieu lastig maken.' Het verleden heeft aangetoond dat het geen garantie is dat de Belgen samenwerken en wat als een podiumplaats voor een renner binnen handbereik ligt?

Druk ligt bij Van der Poel

Sweeck weet ook dat Van der Poel de grote favoriet is en hij hoopt dat de Nederlander die druk ook gaat voelen. 'De druk ligt bij Mathieu, hij heeft zelf ook aangegeven dat dit zijn seizoen zou kunnen slagen. Voor mij is het seizoen al goed geweest, met de winst op het Belgisch Kampioenschap als hoogtepunt.' Of de druk Van der Poel ook in de weg gaat zitten valt te betwijfelen. Op dit moment domineert hij bijna alle wedstrijden en lijkt alleen pech hem van de zege af te kunnen houden. (Foto: Proshots, 2019)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
28 Jan 2020 om 17:31

Als je tegen VDP zegt dat alle druk bij hem ligt antwoordt hij; ''Ja, er wordt eigenlijk altijd verwacht dat ik ga winnen maar ik ervaar zelf niet zoveel druk''.

Reageer


Meer nieuws