Vader Van der Poel: ‘Mathieu is beter dan tijdens het WK van vorig jaar’ Veldrijden

Vader Van der Poel: ‘Mathieu is beter dan tijdens het WK van vorig jaar’

Door Wilbert van der Velde 30 januari 2020 | 13:25


Zondag wordt het veldritseizoen van Mathieu van der Poel alweer afgesloten met het WK in het Zwitserse Dübendorf. Vader Adrie van der Poel is alvast optimistisch. ‘Ik vind hem nu sterker dan tijdens het WK van vorig seizoen', zegt hij in de podcast Sporza koers.

Hoewel vader Adrie zijn zoon sterk vind ogen, was hij het niet helemaal eens met de voorbereiding van zijn zoon op het WK. 'Ik had liever gezien dat hij een paar crossen had uitgekozen om van begin tot eind vol te gaan, maar hij heeft dit jaar gekozen voor een andere aanpak van zijn cross.' Toch ziet Van der Poel senior dat Van der Poel junior weer zijn topvorm nadert. 'De laatste twee a drie weken is hij echt wel verbeterd. Ik denk dat iedereen dat ook wel ziet. Hij heeft die versnelling na de bochten weer terug en ik vind hem ook sterker dan vorig WK. Ik blijf er bij dat hij toen niet super was.'

Is er met een in topvorm zijnde Van der Poel dan nog hoop voor de concurrentie komende zondag in Dübendorf? Naast de gebruikelijke clichés als, er moet eerst nog gereden worden en je moet niet teveel pech tegenkomen, lijkt het van niet. Wout van Aert zinspeelde erop dat Van der Poel zenuwachtig zou kunnen worden als de Belgen lang bij hem in de buurt kunnen blijven. Vader Adrie gelooft daar echter niet in. ‘Ik geloof niet dat Mathieu nog zenuwachtig wordt.' Daarnaast spreekt vader Van der Poel weinig hoop uit voor een mogelijke uitschieter door één van de Belgische veldrijders. 'Ik denk dat de Belgen allemaal zo ongeveer hetzelfde zijn.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws