Brand kijkt mannencross: 'Doet me realiseren dat er nog veel te halen valt' Veldrijden

Brand kijkt mannencross: 'Doet me realiseren dat er nog veel te halen valt'

Door Bram van der Ploeg 31 januari 2020 | 13:36


Lucinda Brand is heel erg bezig om iedere dag beter te worden in het veldrijden. De Nederlandse stelt in De Telegraaf dat ze zelfs de wedstrijden van de mannen analyseert om ervan te leren.

'Ik kan zelf best een analyse maken van de wedstrijden die ik rijd. Volgens mij is iedere veldrijder in staat tijdens een cross te zien hoe iemand anders bijvoorbeeld een bocht probleemloos neemt, terwijl je zelf alle moeite doet om er niet uit te vliegen', legt Brand uit. 'Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk mijn wedstrijden terug te kijken. Het handige daarbij is dat je veel ziet, omdat er overal camera’s staan.'

'Van de mannencross steek ik ook heel veel op', vervolgt ze. 'Die fietsen op een veel hogere snelheid rond, wat me doet realiseren dat er nog veel te halen valt qua ontwikkeling. De conclusie dat je hulp kunt gebruiken, is vlug gemaakt. (...) Fysieke sprongen vooruit zal ik niet meer maken; in technisch opzicht juist nog wel, want ik heb veel dingen ’geautomatiseerd’ die in de cross niet zo handig zijn. Remmen in de cross moet subtieler dan op de weg. Knijp ik te hard, dan is direct de balans op de fiets meer verstoord dan je wilt.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws