Cant geeft drama-seizoen vervolg: 'Ze vroeg aan mij of ze moest stoppen' Veldrijden

Cant geeft drama-seizoen vervolg: 'Ze vroeg aan mij of ze moest stoppen'

Door Bram van der Ploeg 01 februari 2020 | 18:20


Sanne Cant heeft haar tegenvallende seizoen bij het WK veldrijden voor vrouwen niet kunnen omdraaien. De Belgische reed zaterdag niet eens in de top-10 en zat er mentaal helemaal doorheen.

'Ik geloofde erin, het goeie gevoel was terug. Dacht ik. Maar in plaats van op te schuiven naar voor, schoof ik op naar achter', zo analyseert ze na afloop bij Het Laatste Nieuws. 'Die ene goeie, speciale dag die er móest komen, was er duidelijk niet. Ik voelde me in de startfase al niet super. Om niet te zeggen écht slecht. Na één ronde was de schade al enorm. Niet dat ik dit totáál niet zag aankomen. Zó naïef ben ik nu ook weer niet, daar ben ik inmiddels te oud voor geworden. Maar de beterschap van de voorbije weken stemde me optimistisch.'

Cant noemt het 'een kutseizoen', maar hoopt er met de Belgische kampioenstrui nog iets van te maken de komende weken. 'Ook een mooie trui, die ik met fierheid zal dragen. Ik rijd in principe nog alles mee. Mét ambitie. Dat goeie gevoel van de voorbije twee weken kan niet weg zijn, dus moet er nog wel iets uitkomen. Na Oostmalle zal ik dan alles eens op een rijtje zetten. En zien hoe ik het naar volgend seizoen toe moet aanpakken.' Dat Cant er bij het WK zelfs mentaal even doorheen zat, merkte ook bondscoach Sven Vanthourenhout: 'Ze vroeg aan mij of ze moest stoppen of verder rijden. Ik heb haar de keuze gelaten. Ik vind het moedig dat ze toch heeft doorgebeten, want ik vreesde er op een bepaald moment voor.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws