[Update] Kastelijn eindigt seizoen in mineur: 'Dokters zeggen nee' Veldrijden

[Update] Kastelijn eindigt seizoen in mineur: 'Dokters zeggen nee'

Door Jannick van der Hooft 16 februari 2020 | 12:09


(5 februari 2020) Tijdens de Parkcross in Maldegem is Europees kampioene Yara Kastelijn hard ten val gekomen. Ook kersvers wereldkampioene bij de beloften Shirin van Anrooij was betrokken bij die valpartij. Tegenover VTM vertellen getuige Inge van der Heijden en ploegleider Camiel van den Bergh er over.

Eerst is Van der Heijden aan het woord, die op het betreffende moment nog achter haar twee landgenotes reed. 'Yara probeerde bij Shirin buitenom te gaan. Shirin nam daardoor de binnenbocht en gleed daar door de gladheid uit, waarna Yara in de val werd meegenomen.' Van der Heijden zelf kon de val ontwijken en wist naar een tweede plaats te snellen.

Dan is het woord aan Van den Bergh, ploegleider van Kastelijn, die in tranen op een brancard terecht kwam. 'Ze is bij die val met haar rug tegen de dranghekken gevallen. Ze had erg veel pijn en ze durfden haar daardoor niet te veel te bewegen. Bij de eerste testen bleek dat er geen breuken zijn, maar voor de zekerheid wordt ze naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.'

Update - 5 februari 2020 (20.30 uur): Kastelijn loopt breuken op

Yara Kastelijn heeft tijdens de Parkcross van Maldegem twee breukjes in de uitsteeksels van wervel vier en vijf opgelopen. Toch is het niet uitgesloten dat de Nederlandse aankomend weekend toch weer van de partij is, zo meldt HLN.

De valpartij van Kastelijn werd veroorzaakt door de crash van Shirin van Anrooij. Buiten beeld lagen de twee toppers opeens op de grond. 'Het ging snel, zonde. Ik kreeg een klop op mijn knie en het had geen zin meer om door te gaan', vertelt van Anrooij. 

De valpartij bleek het einde van de wedstrijd voor beiden. Inge van der Heijden zag wat er gebeurde. 'Yara deed een poging om buitenom te gaan bij Shirin. Hierdoor was Shirin verplicht de binnenkant te nemen, maar daar was het heel glad. Vervolgens is ze uitgegleden en nam ze Yara mee.'

Update II - 7 februari 2020 (18.55 uur): Yara Kastelijn gaat Lille en Merksplas rijden 

Veldrijdster Yara Kastelijn start in de Krawatencross Lille. De blessure (breukjes in de wervel) die ze opliep na een val in de Parkcross Maldegem is niet van dien aard meer dat ze er veel hinder bij het fietsen van ondervindt. Een dag later gaat ze ook gewoon de veldrit van Merksplas rijden.

In beide crossen zal de Europees kampioene geholpen worden door een korset dat haar rug recht moet houden. Zo zou er geen vuiltje aan de lucht moeten zijn. Voor de zekerheid liet zij op Twitter eventjes aan haar ouders weten dat het met haar gezondheid helemaal goed wil komen.

Update III - 9 februari 2020 (10.40 uur): Kastelijn: 'Lichaam zegt nee'

Hoewel de cross in Merksplas op het laatste moment toch niet door blijkt te gaan, had Yara Kastelijn haar beslissing over deelname aan de wedstrijd reeds genomen. Op Twitter laat de Nederlandse weten sowieso niet in actie te zijn gekomen tijdens de race: 'Mijn lichaam zegt nee en daar moet ik naar luisteren.' Op het moment dat ze door volgers gewezen wordt op de afgelasting, reageert ze met blije emoji's.

Update IV - 16 februari 2020 (12.10 uur): Kastelijn eindigt seizoen in mineur

Ondanks haar Europese titel dit cross-seizoen moet Yara Kastelijn haar seizoen in mineur afsluiten. Op Twitter laat ze weten dat ze door haar blessure noodgedwongen een punt moet zetten achter haar seizoen, eerder dan gepland: 'Ik moet luisteren naar de dokters en zij zeggen op dit moment 'nee' tegen mij.'

Kastelijn laat weten dat ze zelf maar al te graag verder was gegaan, maar dat ze haar eigen 'koppigheid' nu toch opzij moet zetten: 'Ik moet nu gewoon geduldig blijven. Ik heb met pijn in mijn rug gestreden tot de finishlijn, maar moet mijn lichaam nu de rust geven die het verdient.'

(Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws