Iserbyt na winst: 'Beter dat ik win zonder Mathieu, dan helemaal niet win' Veldrijden

Iserbyt na winst: 'Beter dat ik win zonder Mathieu, dan helemaal niet win'

Door Lex Kersten 05 februari 2020 | 19:29


Eli Iserbyt boekte zijn negende zege van het seizoen bij de Ethias Cross in Maldegem. Achter hem eindigde zijn ploeggenoot Michael Vanthourenhout en landgenoot Toon Aerts op de tweede en derde plek. Ondanks de afwezigheid van Mathieu van der Poel was hij dik tevreden over zijn prestatie en roemde hij het ploegenspel, zo laat hij weten aan Het Nieuwsblad.

Vooral voor zijn ploegmaat Vanthourenhout had hij goede woorden over, omdat hij achter hem de boel afstopte, zoals hij vaker deed dit seizoen. 'Ik heb er aan gedacht om Michael te laten winnen, maar de achtervolgers zaten er zo kort achter. Ik kon het risico niet nemen, dan hadden we ons belachelijk gemaakt als de rest terugkeerde.' Uiteindelijk was hij dik tevreden met zijn eigen resultaat, ook al was Van der Poel er niet bij. 'Het is een opvallende statistiek dat ik alleen zonder hem win. Maar beter dat ik win zonder Mathieu, dan dat ik helemaal niet win.'

Vanthourenhout hoopt dat er in de komende crossen nog mogelijkheden komen dat hij kan profiteren van het ploegenspel. 'Het was vandaag te riskant, maar er komen nog mooie crossen, zoals Middelkerke.' De kans is groot dat ze in de komende crossen weer hun ploegenspel kunnen uitspelen bij Pauwels Sauzen-Bingoal, aangezien Van der Poel nergens meer aan de start verschijnt. Die gaat zich na een korte vakantie volledig richten op het wegseizoen. (Foto: Proshots, 2019) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws