[Update] Superprestige Merksplas gaat door, ondanks hevige storm Ciara Veldrijden

[Update] Superprestige Merksplas gaat door, ondanks hevige storm Ciara

Door Tom van der Salm 08 februari 2020 | 17:02


(7 februari 2020) We krijgen zondag storm. Met de naam Ciara. In open gedeeltes en in het bos bij het veldrijden kunnen rukwinden gevaarlijk zijn. De Superprestige in Merksplas van zondag gaat ondanks de weersvoorspellingen gewoon door zoals gepland. ‘Wij volgen de berichten op de voet’, aldus organisator Marc Van Gestel tegen Sporza.

De weersvoorspellingen voor zondag laten rukwinden boven de honderd kilometer per uur zien. De storm zou in Nederland én België kunnen gaan huishouden. De weerman van Sporza benadrukt dat de storm vooral in de late namiddag tekeer zal gaan. Hevige wind gaat ook niet na een tijdje liggen.

‘Het gaat om een stormdepressie, waardoor de wind continu hard blijft waaien, met af en toe pieken boven de 110 kilometer per uur’, aldus weerman Bart. ‘Geen goed weer voor veldrijden, voor het Nederlandse kampioenschap tegenwindrijden (op de Oosterscheldekering) is het dan weer ideaal.’

Van Gestel gaat niet mee in de paniek. ‘De cross gaat gewoon door en wanneer het onveilig zou worden, zullen wij de gepaste maatregelen nemen. Stel dat het publiek wegblijft door negatieve berichten, dan dragen wij wel de gevolgen. Het heeft geen zin nu al paniek te zaaien over een storm die er nog niet is.’ 

Update - 8 februari 2020 (17.00 uur): Superprestige Merksplas gaat door

De storm Ciara, die zondag over de Benelux raast, gooit veel (sport)plannen in de blender. Voetbalwedstrijden in Nederland en België worden afgelast, net als evenementen her en der. Toch verzekert de Superprestige op haar Twitter dat de manche in Merksplas zondag 'gewoon' doorgaat. 'We houden de omstandigheden nauwlettend in de gaten. Morgenvroeg volgt een nieuwe update.' (foto: Joris Ooms/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws