Van Aert emotioneel na zege: 'De bevestiging dat ik het nog kan' Veldrijden

Van Aert emotioneel na zege: 'De bevestiging dat ik het nog kan'

Door Ward Hilhorst 08 februari 2020 | 16:09


Wout van Aert heeft zijn tegenstanders overklast bij de Krawatencross in Lille. Het was de eerste keer dat hij won sinds zijn verschrikkelijke val in de Tour de France. Daardoor toonde hij zich in het Flashinterview emotioneel.

Bij het passeren van de finish sloeg Van Aert op zijn rechterbeen, om zijn blessureperiode definitief af te sluiten. 'Zeer mooi dat ik weer kan winnen, dat is een bevestiging dat ik het nog kan. Ik voelde me vanaf het begin heel goed en nam rustig de tijd om op te schuiven. Doordat mensen wat foutjes maken kwam ik alleen in de achtervolging, en toen wist ik dat iedereen op zijn limiet zat dus was het voor mij zaak om door te trekken.'

Daarbij moest nog komen dat Van Aert deze cross in zijn dorp van herkomst nog nooit had gewonnen. 'Het was heel leuk voor thuispubliek te rijden, eindelijk heb ik deze cross op mijn naam kunnen schrijven.' Als afsluiter kreeg hij nog de vraag of hij dacht dat de cross van morgen doorgaat, nu al het voetbal in België door noodweer is afgelast. 'Er is ook wel een verschil tussen sporten en spelletjes hè, de cross zullen ze niet zomaar afgelasten', aldus Van Aert met een lach van oor tot oor. (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws