Alvarado ziet weinig belangstelling bij Nederlandse sponsors: 'Jammer' Veldrijden

Alvarado ziet weinig belangstelling bij Nederlandse sponsors: 'Jammer'

Door Jannick van der Hooft 10 februari 2020 | 14:26


Ceylin del Carmen Alvarado bestormde afgelopen jaar de wereld van het veldrijden. Niet alleen met sterke prestaties, zoals de eerste plek op het wereldkampioenschap, maar ook met haar uitstraling. Bij Sporza laat ze weten zichzelf ook wel als een ambassadrice van de sport te zien.

'Ik hoor van heel veel mensen dat mijn gezicht een heel goede uitstraling geeft aan het vrouwenwielrennen', vertelt ze opgewekt. En dat blijft niet alleen de vrouwen te zijn: 'Ook voor andere meisjes die een ander kleurtje hebben of uit een ander land afkomstig zijn. Ik hoop dat ik voor velen een voorbeeld kan zijn.'

Alvarado hoopt op belangstelling Nederlandse sponsors

Alvarado pleitte bijvoorbeeld eerder al voor een verkleinde loonkloof voor mannen en vrouwen in het veldrijden, maar ze heeft meer dromen. Zo zou ze graag zien dat er meer Nederlandse veldrijdteams komen: 'Het is jammer dat er in Nederland minder belangstelling is bij de sponsors. Dat veldrijden geen olympische sport is, heeft daar volgens mij alles mee te maken. Dan steken ze er niet graag energie en sponsoring in.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws