[Update] Van Loy zet vraagtekens bij doorgang Vestingcross: 'Beetje dubbel' Veldrijden

[Update] Van Loy zet vraagtekens bij doorgang Vestingcross: 'Beetje dubbel'

Door Jannick van der Hooft 16 februari 2020 | 14:00


De Vestingscross in Hulst gaat zondag door, zo meldt de organisatie. De Zeeuwse cross laat weten dat de naderende storm Dennis niet gaat zorgen voor afgelasting van de veldrit. 

Theo Peeters laat namens de Vestingscross weten dat er voldoende maatregelen worden genomen om renners en toeschouwers tegemoet te komen. 'Tijdens veiligheidsoverleg met gemeente, KNWU en hulpdiensten is beslist dat de cross in Hulst gewoon door kan gaan. Er worden voldoende veiligheidsmaatregelen genomen om de veiligheid te kunnen garanderen.'

De toppers lijken zo dus gewoon van start te gaan morgen in Zeeland. Onder andere Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst komen in actie bij de dames, terwijl Tom Pidcock en de goede Belgen bij de heren voor de zege gaan strijden.

Update - 16 februari 2020 (13.40 uur): Boom valt om op parcours

De start van de vrouwenwedstrijd van de Vestingcross in Hulst is uitgesteld. Foto's op sociale media laten namelijk zien dat er een boom is omgevallen op het parcours. Voor zover bekend gaan de wedstrijden gewoon nog door. Naar verluidt starten de vrouwen nu om 14:00 aan hun race.

Update II - 16 februari 2020 (14.00): Cross gaat door, Van Loy kritisch

De Vestingcross in Hulst gaat voorlopig 'gewoon' door, ondanks de omgevallen boom. Tegenover de camera van VTM liet Ellen van Loy weten haar bedenkingen te hebben bij de doorgang van de wedstrijd: 'Het is een beetje dubbel.' De Belgische start nog wel aan haar race, maar vindt het eigenlijk te riskant: 'Dat is het kuddegevoel zeker? Veiligheid primeert en ik vind dat anderen er ook zo over moeten denken.' (foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws