Porte denkt over knechtenrol in grote rondes: ‘Worden twee unieke jaren’ Veldrijden

Porte denkt over knechtenrol in grote rondes: ‘Worden twee unieke jaren’

Door Gerrit van Loon 10 april 2020 | 17:55


Richie Porte rijdt voor Trek-Segafredo, is 35 jaar, zit vast in Monaco, wordt binnenkort voor de tweede keer vader en heeft veel tijd om na te denken over het restant van zijn wielercarrière. Cyclingnews belde hem voor een interview.

Porte wil nog wel een tijdje blijven rijden. Dat kan in een andere hoedanigheid tijdens de grote rondes. ‘Gelukkig heb ik dit jaar een race gewonnen. Ik zou nog een paar jaar willen rijden. Voor ploeggenoten (zoals Bauke Mollema en Vincenzo Nibali), niet puur als kopman. Dat knechten gaat volgend jaar voornamelijk mijn doel zijn. En dan ga ik zelf voor de koersen van een week.'

Porte was goed gemotiveerd de laatste weken, maar zag door het hele coronavirus-gedoe roet in zijn eten gegooid worden. Zoals iedereen dat zag. ‘Ik denk dat 2020 een uitzonderlijk jaar gaat worden, en dat wordt denk ik 2021 ook. ‘Op dit moment moet ik gewoon zoveel mogelijk op de rollerfiets stappen en proberen de vorm te behouden die ik nu heb. Straks weer buiten te mogen trainen wordt een absolute zaligheid.’ (foto: Sirotti).  


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws