Van der Poel staat naast Tour open voor Vuelta, veldrijden op lager pitje Veldrijden

Van der Poel staat naast Tour open voor Vuelta, veldrijden op lager pitje

Door Jannick van der Hooft 20 april 2020 | 12:24


Niemand moet verwonderd opkijken op het moment dat Mathieu van der Poel dit najaar enkele veldritten laat schieten voor andere doelen. Dat is de conclusie na een gesprek tussen de Nederlander en de reporters van VTM Nieuws.

'In de cross heb ik al mijn doelen al bereikt', zo vertelt Van der Poel. 'Het is veel makkelijker om er een paar te laten vallen en de klassiekers te rijden.' Het oorspronkelijke plan was al om het in het veld alemaal iets rustiger aan te doen, maar dat zal volgens de wereldkampioen in die discipline nu alleen nog maar meer worden: 'De focus daar ligt op het WK, maar voor de rest zal er weinig overschieten.'

Van der Poel staat open voor Vuelta a Espana

Naast de klassiekers zouden ook de deelname aan een grote ronde de aanwezigheid van Van der Poel in het veld kunnen belemmeren. In de media werd al openlijk geflirt met een deelname aan de Tour de France, maar ook voor een startbewijs in de Vuelta a Espana staat hij open: 'Het is belangrijk om te weten wat de sponsors willen. Zij zien een groot stuk publiciteit wegvallen en ik heb oren naar wat zij vooropstellen. Als dat een stuk van mijn veldritseizoen kost, dan is dat maar zo.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws