Van der Poel kan fluiten naar cross-klassementen: 'WK het hoofddoel' Veldrijden

Van der Poel kan fluiten naar cross-klassementen: 'WK het hoofddoel'

Door Jannick van der Hooft 24 mei 2020 | 08:25


Mathieu van der Poel staat voor enkele lastige dilemma's aan het eind van het seizoen met de opeenhoping van de verschillende UCI-kalenders in dat deel van het jaar. Christoph Roodhooft, ploegmanager van de Nederlander, laat bij Sporza iets meer los van de plannen van de coureur met betrekking tot het veldrijden.

Met de klassiekers en het mountainbike-seizoen in de herfst gepropt, lijkt er voor Van der Poel een hectische periode vol keuzes aan te breken. Eerder liet bondscoach Gerben de Knegt aan deze site al weten dat veel wedstrijden op de mountainbike er waarschijnlijk niet in zitten en nu lijkt er ook in het veldrijden flink gesneden te worden. Hij zal namelijk later dan normaal op de crossfiets stappen. 'En dan zullen alle klassementen al weg zijn, als ik naar de kalender kijk', vertelt Roodhooft.

'Bovendien zal hij het in het begin nog wat kalm moeten aandoen', zo vervolgt hij. De meeste wedstrijden die hij zal rijden, zullen met het oog op een groter doel zijn: 'Dan is het WK wel het hoofddoel. Dat is natuurlijk wel de mooiste wedstrijd van het seizoen.' Na het WK veldrijden kan de blik van Van der Poel volgens Roodhooft direct naar de weg: 'Het voorjaar komt er dan al snel weer aan.' (Foto: ProShots)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
24 May 2020 om 11:15

Van der Poel en 'in het begin nog wat kalm aan moeten doen' betekent in de praktijk dat andere deelnemers zoveel mogelijk veldritten moeten winnen voordat Mathieu weer ergens aan de start staat.

Reageer


Meer nieuws