Nagengast (22) moet carrière nu al beëindigen: 'Sinds 2018 niet meer pijnvrij' Veldrijden

Nagengast (22) moet carrière nu al beëindigen: 'Sinds 2018 niet meer pijnvrij'

Door Bram van der Ploeg 28 mei 2020 | 11:30


Fleur Nagengast heeft al op haar 22e een punt moeten zetten achter haar carrière als veldrijdster. De renster van Telenet Baloise Lions kampt met chronische rugproblemen en zag zich zo genoodzaakt om te stoppen.

Nagengast was al enkele jaren op weg naar een prachtige loopbaan in het veld. Ze werd twee keer nationaal kampioen bij de junioren en won als tweedejaars belofte de wereldbeker. In 2019 werd ze vervolgens tweede bij het WK veldrijden voor beloften in Bogense, achter Inge van der Heijden. Daarnaast won ze een wereldbekerwedstrijd.

Ze reed al sinds 2015 bij Telenet Baloise Lions en kreeg in 2019 last van haar rug. Ze werd in het najaar geopereerd aan een scheur in het heupgewricht en moest daarom een streep zetten door het seizoen 2019/2020. De operatie hielp helaas niet. Nagengast hield pijn en hakte daarom nu de knoop door. 'Sinds de zomer van 2018 fiets ik niet meer pijnvrij. De rugklachten zijn toen begonnen en nooit meer verdwenen', zo vertelt ze via de site van haar ploeg.

'Mijn lichaam is momenteel niet meer in staat om aan topsport te doen', vervolgt Nagengast, die het een 'o zo lastige beslissing' noemt. Ze gaat verder in de verloskunde. 'Natuurlijk gaven de sportieve prestaties, zoals mijn zilveren medaille op het WK, ook veel voldoening. Maar ik kon vooral enorm genieten van een ritje met de ploegmaats in een relaxte sfeer of van samen met mijn omkadering af te zakken naar een weekendje cross.' (foto: Telenet Baloise Lions)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws