Van der Poel zorgt voor 'vloeken' bij crossers: 'Weet niet wat hij niet kan' Veldrijden

Van der Poel zorgt voor 'vloeken' bij crossers: 'Weet niet wat hij niet kan'

Door Jannick van der Hooft 01 juni 2020 | 15:15


Eli Iserbyt ziet de aanwezigheid van Mathieu van der Poel in het veld voor hem niet als een nadeel, zo vertelt hij in een interview met Shimano. Hij denkt echter wel dat andere renners wel eens zullen vloeken bij het zien van de wereldkampioen op de deelnemerslijst.

Iserbyt heeft zichzelf al een paar keer afgevraagd op welk punt hij Van der Poel zou kunnen kloppen, maar tot een goed antwoord is hij nog niet gekomen. 'Bij andere renners weet je wat ze kunnen en wat niet', zo vertelt de Belg. 'Maar bij hem weet je niet wat hij niet kan. Het is moeilijk om een punt of passage in de cross te vinden waar je hem kunt verslaan.'

Afgelopen jaar wist Iserbyt wel een aantal keer lang bij zijn Nederlandse concurrent in de buurt te blijven, maar dat ziet hij nog niet als een enorme prestatie: 'Er zit een groot verschil in meerijden en bij hem wegrijden. Ik denk dat ik voornamelijk zelf nog sterker moet worden om daarover te kunnen nadenken.' De aanwezigheid van Van der Poel motiveert hem om zich op de trainingen wat extra af te matten.

Iserbyt: 'Renners zullen wel eens vloeken om Van der Poel'

De Belgische veldrijder denkt dat hij, gezien zijn leeftijd, geluk heeft: 'Voor mij is valt het mentaal wel mee dat hij meedoet. Daar maak ik me niet zo druk om.' Voor oudere renners ligt dat wel anders, zo vermoedt hij: 'Mijn tijden komen nog wel, want Mathieu heeft ook nog andere doelen. Andere renners, die nu moeten omdat ze op hun hoogtepunt zitten, zullen wel eens vloeken.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws