Worst wint met overmacht de Slag om Balenberg, Van Anrooij tweede Veldrijden

Worst wint met overmacht de Slag om Balenberg, Van Anrooij tweede

Door Wilbert van der Velde 21 juni 2020 | 17:48


Annemarie Worst heeft de Slag om de Balenberg gewonnen bij de vrouwen. Ze won twee van de drie proeven. Shririn van Anrooij werd knap tweede voor Denise Betsema, die het Nederlandse podium vervolmaakte.

De eerste proef bestond uit een kort technisch parcours. Bij de vrouwen zette Laura Verdonschot met 1.53 de eerste tijd neer bij de vrouwen op het intense en lastig uitgezette parcours. Ellen Van Loy deed er alvast drie seconden langer over. De volgende die aan de beurt was Betsema. Hoewel ze niet tevreden was, pakte ze de snelste tijd met 1.50. De Belgisch kampioene Sanne Cant bakte er weining van. Ze zette de tot dan toe langzaamste tijd neer met twee minuten. Het was Worst die het een stuk beter deed met 1.49. De Nederlandse staat bekend om haar goede techniek. Voor Van Anrooij was de tijd van Worst een mooie uitdaging, maar het was nog wat te zwaar voor de wereldkampioen bij de junioren. Worst won daardoor de eerste proef bij de vrouwen.

Van Anrooij was als eerste aan de beurt in de zandbak en deed dat met 20.69 meter gelijk erg sterk. De vrouwen die daarna kwamen, waren er dan ook niet tegen opgewassen. Het waren vooral de andere Nederlandse vrouwen Worst en Betsema die met respectievelijk 20.21 en twintig meter het dichtste bij kwamen. 

Worst overklast concurrentie in tijdrit

Van Loy trapte af in de tijdrit, maar kende weinig geluk. In één van de bochten kwam ze ten val. Ze klokte een tijd van 5.13 minuten. Cant ging als tweede van start. Het korte intensieve parcours leidde tot hoge hartslagen bij de Belgisch kampioene. Ze kwam met 5.13 twee seconden tekort op Van Loy. Verdonschot ging vervolgens van start. Het ging echter al snel mis. Ze kwam ten val bij de balken. Verdonschot gaf echter niet op en ging vol goede moed verder. In de tussentijd zat ze met een tiende van een seconde achter Van Loy nog erg goed in de wedstrijd. Het einde was echter teveel voor haar, 5.20 voor de Vlaamse.

Betsema was de volgende die het mocht proberen. Ondanks een technisch probleem, waar ze meerdere seconden mee verloor, pakte ze de leiding met een tijd van 5.11. Van Anrooij won de tweede proef in de zandbak en wilde die lijn graag doorzetten. Het grote Nederlandse talent ging tot het uiterste en sprintte op de laatste rechte lijn naar een toptijd. Met 5.06 was ze ruim vijf seconden sneller dan Betsema. Kon Worst hier nog wat aan doen? Ze kende goede tussentijden en ging gelijk op met Van Anrooij. Worst zette een onwaarschijnljke tijd van 4.47 (!) neer en kroonde zich daarmee tot de koningin van de Balenberg. (ProShots)

Uitslag Slag om Balenberg vrouwen

1. Annemarie Worst
2. Shirin van Anrooij
3. Denise Betsema


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws