Worst nuchter na winst in Slag om Balenberg: 'Heb zo hard mogelijk gefietst' Veldrijden

Worst nuchter na winst in Slag om Balenberg: 'Heb zo hard mogelijk gefietst'

Door Wilbert van der Velde 21 juni 2020 | 18:51


Annemarie Worst toonde zich zondag de sterkste vrouw in de Slag om Balenberg. Ze won zowel de eerste technische proef als de slottijdrit. Na afloop deed ze haar verhaal bij Sporza.

Waar een normale cross een stuk langer duurt, was de opzet vandaag een stuk korter. De afsluitende tijdrit duurde met vijf minuten nog het langst, al deed Worst het nog wat sneller. ‘Ik heb eigenlijk een soort interval gedaan, dus wel heel zwaar. Onder de vijf minuten moest wel lukken, dat was goed.’

De intensiteit van de drie proeven leidde bij het merendeel van de vrouwen tot de nodige foutjes, maar niet bij Worst, die zich volledig op haar gemak voelde op de technische stroken. ‘Ik hoorde van de pech van de anderen, dat was niet in mijn nadeel. Maar ik heb gewoon zo hard mogelijk gefietst, en heb nu de trofee.’ Hoewel de wedstrijd volgens alle coronamaatregelen werd georganiseerd, ging Worst zelf nog bijna in de fout. ‘Ik wilde Shirin (Van Anrooij, red.) een knuffel geven, maar dat mocht natuurlijk niet’, vertelt ze lachend. (Foto: screenshot Sporza)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws