Van der Poel en consorten moeten inleveren op prijzengeld om cross te redden Veldrijden

Van der Poel en consorten moeten inleveren op prijzengeld om cross te redden

Door Bram van der Ploeg 24 juni 2020 | 09:12


De veldrijders gaan komende winter de gevolgen van de coronacrisis voelen. Het Nieuwsblad meldt dat de crossers moeten inleveren om de sport in leven te houden.

De Belgische krant schrijft woensdag dat de Belgische wielerbond vorige week donderdag samen met de teams en organisatoren om tafel heeft gezeten met Toon Aerts, Sanne Cant, Ellen Van Loy en ploegleider Jan Boven namens Wout van Aert. Er is gesproken over hoe de cross te organiseren in coronatijd en de financiën kwamen aan bod.

Volgens Aerts hebben de veldrijders ingestemd met minder prijzengeld in 2020/2021. Aerts houdt echter de vinger aan de pols. 'Ik besef maar al te goed dat onze prijzen moeten zakken, maar ik ben toch een beetje bang dat de organisatoren corona willen misbruiken om ze definitief te doen zakken. Voor een renner als mezelf zal er altijd wel wat startgeld blijven liggen, maar voor renners van een iets minder kaliber wordt het lastig. Voor hen is het startgeld vaak de noodzakelijke onkostenvergoeding. Als die wegvalt… Dan kan je beter een job zoeken.'

Aerts maakt zich sterk voor een gelijke mate van inleveren bij de veldrijders. 'Transparantie wordt zeer belangrijk. Als iemand zijn startgeld ziet dalen van duizend naar vijfhonderd euro, spreekt het voor zich dat wie vorig jaar achtduizend euro ontving nu terugvalt naar vierduizend euro. We moeten allemaal dezelfde inspanning leveren.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws