[Update] Rapencross in Lokeren gaat toch door op oorspronkelijke datum Veldrijden

[Update] Rapencross in Lokeren gaat toch door op oorspronkelijke datum

Door Wilbert van der Velde 26 augustus 2020 | 20:24


(3 augustus 2020) Het veldritseizoen gaat niet van start met de Rapencross op 26 september in Lokeren. Burgemeester Filip Anthuenis heeft de wedstrijd verboden. Ook het BK voor eliterenners zonder contract en beloften mag niet in Lokeren plaatsvinden, meldt Sporza.

België is in de ban van de vele besmettingen van het coronavirus. Dat is de reden dat Lokeren alle evenementen in augustus nu al aflast en ook direct de Rapencross heeft verboden. ‘De cijfers tonen duidelijk aan dat we de situatie serieus moeten nemen’, liet burgemeester Filip Anthuenis weten.

‘Ook het BK voor eliterenners zonder contract en beloften valt onder deze noemer en zal dus ook niet in Lokeren kunnen plaatsvinden in september. We hebben deze beslissing nu al genomen, zodat de organisatoren geen onnodige kosten moeten maken, om dan enkele dagen voor de start te horen dat het evenement niet kan doorgaan. Wij nemen deze beslissingen met pijn in het hart, maar het kan niet anders.’

Rapencross treurt: 'Dit doet veel pijn'

De organisatoren hopen dat de coronacrisis zo snel mogelijk gaat liggen en dat er later op het seizoen toch nog plaats is voor een Rapencross. ‘Dit doet natuurlijk veel pijn, maar we weten allemaal dat er nu wel andere dingen belangrijker zijn dan een Rapencross’, zegt organisator Bram De Brauwer tegen Sporza. ‘Als we een nieuwe datum kunnen vinden dan zeer graag.’ 

Update 26 augustus 2020 (20.20 uur): Cross in Lokeren gaat toch door op 26 september

De Rapencross in Lokeren gaat dan toch door op de oorspronkelijke datum van 26 september. Volgens onder andere Het Nieuwsblad heeft het stadsbestuur daar toestemming voor gegeven. De organisatie van de cross, die onderdeel is van de Ethias Cross-reeks, moet wel voldoen aan strikte coronamaatregelen. Zo mag er geen publiek aanwezig zijn en wordt het parcours om die reden volledig afgesloten. Verder zijn de aankomst en finish niet meer op de openbare weg. 

Organisator Kurt Vernimmen is vanzelfsprekend blij met het doorgaan van zijn cross. 'Niet alleen voor onszelf, maar ook voor iedereen die in de cross zit of er graag naar kijkt. Er is nu duidelijkheid en er kan gereden worden. Mits weliswaar strikte maatregelen in acht te nemen: we zullen het protocol van de KBWB (Koninklijke Belgische Wielrijdersbond, red.) minutieus volgen. Helaas wordt het een seizoenstart zonder publiek, maar het was dat of niks en beide wedstrijden worden sowieso live uitgezonden (op VTM en HLN.be, red.).' (foto: Joren Ooms/IDL).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws