Veldrijders boos over enorme financiële ingrepen: Van Aert houdt 150 euro over Veldrijden

Veldrijders boos over enorme financiële ingrepen: Van Aert houdt 150 euro over

Door Bram van der Ploeg 18 september 2020 | 13:10


Er is al een tijdje een flinke discussie gaande in het veldrijden over de startgelden en de financiële huishouding voor 2020/2021. In Het Nieuwsblad wordt nu een volgend hoofdstuk toegevoegd, met concrete cijfers.

Dat veldrijders er in het nieuwe seizoen minder aan over houden, was al bekend. De startgelden worden tot een minimum beperkt. Zo krijgen de eerste drie crossers uit de UCI-ranking duizend euro, de nummers vier tot en met zes vijfhonderd euro en de nummer zeven tot en met tien driehonderd euro. Er is slechts 150 euro voor de renners buiten de top-tien. Hier hoort ook Wout van Aert bij, die 33e staat op de UCI-ranking na een summier veldritseizoen in 2020.

Er zou meer betaald moeten gaan worden naar prestatie in de veldritten zelf. Het prijzengeld stijgt dan ook wel, maar lang niet zo snel als dat de startgelden dalen. Een winnaar die een cross uit categorie 1 wint, kan straks 2.000 in plaats van 1.500 euro bijschrijven. Organisatoren hebben ook nog een klein potje vrij te besteden. Door het ontbreken van VIPs en supporters in de eerste maanden van het nieuwe cross-seizoen is de verwachting echter dat deze potjes vrijwel leeg zullen zijn.

Veldrijders boos: 'Er is geen enkel overleg geweest'

Volgens de vier belangrijkste organisatoren - Flanders Classics, Golazo, Cross ID en Koen Monu - zijn de hervormingen nodig om de sport te redden. De veldrijders zelf zijn echter helemaal niet blij. Hans van Kasteren, zaakwaarnemer van Quinten Hermans en Corné van Kessel, vindt de nieuwe regels bizar. 'Als de renners niets mogen verdienen, dan de organisatoren ook niet. Daar sluit Jef Van den Bosch, zaakwaarnemer van Wout van Aert, zich bij aan: 'Wij betreuren dat er geen enkel overleg is geweest. Iedereen beseft dat er water bij de wijn moet worden gedaan, maar dit… Plots stonden wij voor een voldongen feit.' (foto: Sirotti)

Lees 4 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
19 Sep 2020 om 12:29

Wout van Aert krijgt 150 euro voor de vele duizenden extra bezoekers die speciaal voor hem naar een veldrit komen. Geen enkel verhaal kan dat goed praten.

Pielepap
19 Sep 2020 om 06:53

Schandalig die mannen zijn er altijd om ons te vermaken en dan voor zo'n kutfooitje van start gaan 't zijn toch geen kleuters

Wouter.peeraer@telenet.be
18 Sep 2020 om 20:14

150 euro voor 1uurtje te fietsen? Ben vandaag 5u gaan fietsen en dat heeft me geld gekost. Dringend tijd dat alle sporters (lees voetballers en wielrennersl die teveel geld verdienen met hun hobby terug met 2 voeten op de grond komen te staan, samen met hun supporters die staan te kwijlen naast de lijn. Sport moet er zeker zijn, maar hou de financiële kant binnen de perken. Er zijn zoveel andere zaken die belangrijker zijn!

Wouter.peeraer@telenet.be
18 Sep 2020 om 20:09

150 euro om een uurtje te fietsen. Ben vandaag 5u gaan fietsen en het heeft mij geld gekost. Dringend tijd dat sporters die geld verdienen met hun hobby terug met 2 voeten op de grond komen te staan.

Reageer


Meer nieuws