Iserbyt opent Belgisch veldritseizoen met klinkende zege in Lokeren Veldrijden

Iserbyt opent Belgisch veldritseizoen met klinkende zege in Lokeren

Door Tom van der Salm 26 september 2020 | 18:30


Van de regenbogen en truien in het zonnige Imola naar het ploegen en aanpoten in het modderige Lokeren. Het kan verkeren op zo'n wielerzaterdag in tijden van Corona. Terwijl de Giro en Vuelta nog verreden moeten worden, haalde Eli Iserbyt zijn eerste crosszege van dit winterseizoen gewoon al binnen.

Het was duwen en trekken nadat het startschot werd gelost. Schouder aan schouder, wiel tegen wiel; al dit soort mankementen kwamen voorbij in het gedrang. Tom Meeusen had hier duidelijk geen last van, hij trok met Marcel Meisen in zijn spoor ten strijde. Belgisch kampioen Laurens Sweeck was ook niet ver weg, terwijl Toon Aerts zijn start juist helemaal mistte.

De mannen van Pauwels Sauzen-Bingoal waren heer en meester, met Sweeck, Iserbyt en Michael Vanthourenhout waren zij prominent aanwezig voorin de koers. Iserbyt besloot als eerste dit overtal uit te spelen, de vinnige Vlaming trok ten aanval. Zijn ploeggenoten lieten het tempo zakken, waardoor Aerts en co in de achtervolging moesten.

Iserbyt beukt door, Nys met een super-achtervolging

Thibaut Nys, helemaal achterin gestart door het ontbreken van UCI-punten, kreeg de achtervolgende groep ondertussen ook in zicht. De vogel die Eli Iserbyt heet was toen echter al een tijdje gevlogen. De kleine crosser reed een nagenoeg perfecte wedstrijd en liet slechts de kruimels over voor de rest. Toon Aerts pakte de grootste kruimel, de tweede stek. Sweeck werd derde. (foto: screenshot)

Uitslag Ethias Cross Lokeren

1. Eli Iserbyt 
2. Toon Aerts + 0.43
3. Laurens Sweek + 1.10
4. Michael Vanthourenhout + 1.12
5. Toon Vandebosch + 1.28
6. Ryan Kamp + 1.32
7. Lars van der Haar + 1.33
8. Niels Vandeputte + 1.37
9. Jim Aernouts + 1.48
10. Jens Adams + 1.56


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws