Aerts op ongenaakbare wijze naar zege in Ethias Cross Beringen Veldrijden

Aerts op ongenaakbare wijze naar zege in Ethias Cross Beringen

Door Jannick van der Hooft 17 oktober 2020 | 18:14


Toon Aerts is op imponerende wijze naar de zege in de Ethias Cross in Beringen gereden. De Belg reed al vroeg weg van zijn concurrenten, waarna de zege geen enkel moment meer in gevaar kwam.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert zitten nog middenin hun klassiekercampagne, met op zondag de deelname in de Ronde van Vlaanderen op het programma, waardoor er kansen lagen voor de andere tenoren in de crosswereld. Op voorhand leek deze wedstrijd een strijd te worden tussen Aerts, Eli Iserbyt en Lars van der Haar. Al vroeg in de wedstrijd wisten die eerste twee zich los te rukken van de rest van het veld.

Aerts bleek over sterke benen te beschikken en vervolgde zijn weg solo. In de volgende rondes zette hij zijn achtervolgers op een steeds groter wordende achterstand, door op de heuvels gezwierd naar boven te rijden en duidelijk met meer lef dan Iserbyt vervolgens weer naar beneden te rijden. Al een paar rondes voor het einde van de wedstrijd werd de zege van Aerts zeker, mede doordat Iserbyt en Van der Haar ook wat naar elkaar zaten te kijken.

In de slotronde kwam Aerts geen enkel moment meer in de problemen. Ook Iserbyt ontded zich van zijn Nederlandse concurrent, waardoor het een gevecht van man tegen man werd. Met een grote achterstand reed hij naar de tweede plek in de rituitslag, achter een zegevierende Aerts. Van der Haar bleef zijn eigen wedstrijd rijden, waarna hij het podium uiteindelijk mocht vervolledigen. (Foto: Screenshot Eurosport)

Uitslag Ethias Cross Beringen mannen 2020

1. Toon Aerts
2. Eli Iserbyt +0.24
3. Lars van der Haar +0.35
4. Michael Vanthourenhout +1.20
5. Daan Soete +1.28
6. Laurens Sweeck +2.03
7. Thomas Mein +2.13
8. Corné van Kessel +2.51
9. Quinten Hermans +2.52
10. Ryan Kamp +2.53


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws