Veldrithuwelijk Lefevere en Tormans loopt nu al op de klippen: 'Tormans betaalde te weinig' Veldrijden
Veldrijden

Veldrithuwelijk Lefevere en Tormans loopt nu al op de klippen: 'Tormans betaalde te weinig'

Veldrithuwelijk Lefevere en Tormans loopt nu al op de klippen: 'Tormans betaalde te weinig'

Patrick Lefevere en Jan Tormans leken begin februari op weg naar een succesvolle samenwerking in het veldrijden, maar enkele maanden later lijkt de liefde al voorbij, voordat er één cross is gereden. Het Nieuwsblad meldt dat Tormans met te weinig geld over de brug komt. Om die reden gaat de gedroomde samenwerking naar alle waarschijnlijkheid niet door en zien we Lefevere normaliter niet terug in de cross komende winter.

De entree van Lefevere had nogal wat voeten in aarde. De ploegbaas van Quick Step-Alpha Vinyl sloot ogenschijnlijk een deal met Tormans, dat op zijn beurt de banden met Intermarché-Wanty-Gobert verbrak. Een kleine aardverschuiving het wielrennen, daar Tormans zelf ook te maken kreeg met mensen die hem verlieten. Emiel Verstrynge en Joran Wyseure weigerden mee over te stappen van Intermarché naar de nieuwe ploeg van Lefevere en Tormans en tekenden bij concurrent Alpecin-Fenix.

Naast z'n twee grootste talenten is Tormans nu ook Lefevere kwijt in de ambitieuze plannen die eerder dit jaar werden gepresenteerd. 'Een te beperkte budgettaire inbreng van Tormans ligt aan de basis van het zo goed als zeker afblazen van het huwelijk tussen beide partijen', zo valt te lezen op vrijdagochtend. Een hard gelag, daar Lefevere en Tormans met veel bombarie hun huwelijk aankondigden. Lefevere is sowieso actief, daar hij ook al in het vrouwenwielrennen stapte.

Gaan Tormans en Intermarché toch met elkaar door?

Een kat in het nauw maakt duidelijk rare sprongen, want Jan Tormans zou inmiddels weer aan tafel zijn geschoven bij Intermarché, de ploeg die hij juist wilde verlaten. 'Ik heb niets tegen de mensen van Intermarché, maar de cross is er maar een aanhangsel', zo stelde hij eerder dit jaar nog. Of het tot een geslaagde verzoening komt, valt zodoende nog te bezien. Intermarché wil graag in het veldrijden blijven in 2-2023, met of zonder Tormans. Dat we Lefevere komende winter al in de cross zijn, lijkt nu zeer twijfelachtig.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws