Voorbeschouwing etappe 18 Vuelta a Espana | Laatste sprintkans voor Madrid Voorbeschouwingen

Voorbeschouwing etappe 18 Vuelta a Espana | Laatste sprintkans voor Madrid

Door Marijn van den Berge 13 September 2018 11:09


‘Eindelijk!’ Dat denkt elke man zonder klimmersbenen deze Vuelta bij het zien van het profiel van de achttiende etappe. Eindelijk is er weer eens een vlakke etappe in deze Ronde van Spanje. Ook voor de klassementsmannen is het even lekker uitblazen en wachten tot ze weer binnen zijn. Of toch niet?

Historie etappe 18 Vuelta a Espana

Lleida, de aankomstplaats van deze rit, is zeker geen onbekende in de Ronde van Spanje. In 2015 was het peloton er voor het laatst voor de Vuelta en toen was het Danny van Poppel die de massasprint in Lleida won. Het betekende zijn eerste zege in een grote ronde, nadat hij Daryl Impey en Tosh Van der Sande achter zich liet.

Ook in de Vuelta van 2010 kwam het peloton aan in Lleida en toen was het Mark Cavendish die naar de overwinning spurtte. Tyler Farrar en Matthew Goss werden verslagen in de eindsprint. In de afgelopen drie jaren was de achttiende etappe een prooi voor Sander Armée, Magnus Cort en Nicolas Roche.

Parcours etappe 18 Vuelta a Espana

Het lijkt niets anders te kunnen worden dan een sprint. Hoogteverschillen zijn er altijd, maar zelfs de slechtste klimmer van het peloton heeft een makkelijke dag op dit parcours. Er valt ook geen enkele bergpunt te behalen. De rit is 186 kilometer lang, de kust is meer dan 100 kilometer verderop, dus ook waaiers lijken de plannen van de sprinters niet te gaan verstieren. Wel is de laatste 700 meter wat vals plat in de eerste 500 meter.

Favorieten etappe 18 Vuelta a Espana

Van de sprinters zijn er nog niet veel naar huis en dat betekent dat het een mooie, spannende sprint gaat worden. Elia Viviani is natuurlijk de topfavoriet, want hij won immers al. Zijn voornaamste belagers zijn Peter Sagan, Matteo Trentin en Giacomo Nizzolo.

Achter dit elitegroepje voert Danny van Poppel de rest aan. Samen met Simone Consonni vormt hij het groepje gevaarlijke kanshebbers. Daarachter zijn Max Walscheid, Nelson Soto, Jon Aberasturi en Ryan Gibbons de outsiders.

TV en tijden etappe 18 Vuelta a Espana

De etappe wordt verreden tussen 13.10 uur en ergens rond de klok van 17.40 uur. Sporza en Eurosport zijn er op alle kanalen vanaf 15.00 uur bij, maar u kunt de koers vanaf het begin live volgen bij In de Leiderstrui.


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!