Voorbeschouwing Colombia 2.1 | EF-renners mogen verdedigen op slotstuk Voorbeschouwingen

Voorbeschouwing Colombia 2.1 | EF-renners mogen verdedigen op slotstuk

Door Ward Hilhorst 16 februari 2020 | 11:57


Een sterke afvaardiging van het wielerpeloton, waaronder zes WorldTour-ploegen, trekt richting Colombia om daar te gaan strijden om de zege in Colombia 2.1, een voor-ieder-wat-wils-koers. In de Leiderstrui werpt een blik op wat ons te wachten staat.

Movistar, Team INEOS, UAE Team Emirates, Deceunick-Quick-Step, EF Education First en Israel Start-Up Nation zullen, geflankeerd door een breed scala aan (Pro)continentale ploegen hun beste beentje voor willen zetten in deze zware rittenkoers. Een prachtig gevulde deelnemerslijst dus, maar wie zijn de favorieten en waar kunt u het zien? U leest het hieronder.

Laatste winnaars Colombia 2.1

2019 Miguel Ángel López
2018 Egan Bernal

Colombia 2.1 2020: Parcours, favorieten, TV en tijden

Etappe 1, dinsdag 11 februari: Cre-Tunja (16,7 km)

De eerste etappe die op het programma staat is maar 16,7 kilometer lang. Toch gaat het zeker voor klassementsverschillen zorgen, we hebben hier namelijk te maken met een ploegentijdrit! Relatief vlak, met in het midden een fikse heuvel, terwijl het hele parcours zich op hoogte bevindt. Succes!

Beklimmingen
Geen.

Winnaar
EF Education First

Tijden
Start: 18.00
Finish: 20.00 (laatste ploeg)

TV
ESPN verzorgt online een livestream

Etappe 2, woensdag 12 februari: Paipa-Duitama (152,4 km)

De tweede etappe, en de eerste in lijn. Ondanks dat de hele etappe zich op 2700 meter hoogte afspeelt, lijkt deze dag een feestmaal voor de sprinters van dienst. Zij mogen in Duitama uit gaan maken wie de snelste benen heeft.

Beklimmingen
Geen.

Winnaar
Juan Sebastian Molano

Tijden
Start: 16:25
Finish: 20:00 (geschat)

TV
ESPN verzorgt online een livestream

Etappe 3, donderdag 13 februari: Paipa-Sogamoso (177,7 km)

In de derde etappe ziet het er allemaal al wat Colombiaanser uit. Er worden wat hoogtemeters overwonnen, maar over het algemeen valt het allemaal nog wel mee en liggen er na de laatste klim nog genoeg kilometers om een sprint te bewerkstelligen.

Beklimmingen
127 km: Alto Moral, 4e categorie
79 km: Alto Moral, 4e categorie

Winnaar
Juan Sebastian Molano

Tijden
Start: 16:00
Finish: 20:07 (geschat)

TV
ESPN verzorgt online een livestream

Etappe 4, vrijdag 14 februari: Paipa-Santa Rosa de Viterbo (168,6 km)

De vierde etappe kan onder de noemer 'andere koek' worden geplaatst. Ook vandaag valt het qua klimmetjes wel mee, maar het verschil is dat de finish op de top van een heuveltje ligt. De sprinters zullen dus even geduld moeten hebben.

Beklimmingen
118 km: Alto Moral, 4e categorie
72 km: Alto Moral, 4e categorie
1 km: Alto Malteras, 3e categorie

Winnaar
Sergio Higuita

Tijden
Start: 16:00
Finish: 19:55 (geschat)

TV
ESPN verzorgt online een livestream

Etappe 5, zaterdag 15 februari: Paipa-Zipaquirá (180,5 km)

We vertrekken voor de vierde en laatste keer in Paipa. Wederom een paar heuvels, maar de sprinters lijken het ook vandaag weer uit te gaan vechten. De echte klassementsmannen moeten dus nog altijd een dagje geduld opbrengen.

Beklimmingen
130 km: Alto Moral, 4e categorie
101 km: Alto Viquemada, 3e categorie
62 km: Alto Sisga, 4e categorie

Winnaar
Juan Sebastián Molano

Tijden
Start: 16:00
Finish: 20:11 (geschat)

TV
ESPN verzorgt online een livestream

Etappe 6, zondag 16 februari: Zipaquirá-El Once Verjón (182,6 km)

Daar is het dan eindelijk, het terrein voor de Colombianen. Er gaat geklommen worden! De laatste etappe zal zeer waarschijnlijk het klassement beslissen, door de aankomst bovenop een klim van de tweede categorie.

Beklimmingen
121 km: Alto Sisga, 3e categorie
91 km: Alto Sisga, 3e categorie
24 km: Alto Patios, 3e categorie
0 km: Alto Verjón, 2e categorie

Favorieten
Vandaag is zoals gezegd de dag van de echte klimmers. Tourwinnaar Egan Bernal is de belangrijkste naam, samen met Fabio Aru en Rigoberto Urán.

Tijden
Start: 15:30
Finish: 19:44 (geschat)

TV
ESPN verzorgt online een livestream

Favorieten eindzege Colombia 2.1

Let op: Dit is geschreven voorafgaand aan de wedstrijd.

De mannen die er met de eindzege vandoor willen gaan, zullen vooral op de afsluitende zondag goed voor de dag moeten komen. Een aantal namen zijn al genoemd. Egan Bernal won hier twee jaar geleden, en zal zeker plannen hebben om dat te herhalen. Vanuit zijn eigen ploeg komt ook Richard Carapaz waarschijnlijk met een wil om te winnen.

Rigoberto Urán is ook genoemd, al heeft ook hij een sterke ploeg mee. Sergio Higuita en Daniel Martínez willen namelijk ook scoren in hun thuiswedstrijd. Vanuit Deceuninck-Quick-Step zijn het Julian Alaphilippe en Bob Jungels die hier voor een klassement kunnen gaan.

Daarnaast mag ook zeker Fabio Aru niet onbenoemd blijven, de Italiaan is op zijn weg terug na de slepende blessure waar hij vorig jaar mee zat. Als laatste naam iemand die niet gaat winnen, maar wel met klassementsambities aan de start staat. Óscar Sevilla rijdt voor Team Medellín, en wil bewijzen dat 43 niet te oud is voor een topklimmer. (Foto: Team INEOS)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws