Voorbeschouwing WK tijdrijden mannen | Stoot Dumoulin Dennis van de troon? Voorbeschouwingen

Voorbeschouwing WK tijdrijden mannen | Stoot Dumoulin Dennis van de troon?

Door Ward Hilhorst 25 september 2020 | 08:03


Ook de mannen krijgen in Imola weer een tijdrit voorgeschoteld. Hier zullen we gaan zien of een Tour in de benen een voor- of een nadeel gaat zijn. Het startveld is in ieder geval om van te smullen, dus daarin neemt In de Leiderstrui u mee.

In Italië gaan de mannen precies hetzelfde parcours afleggen als de vrouwen. Dat maakt dat er maar 31 kilometers liggen, wat over het algemeen kort is voor zo'n WK-tijdrit. Het zou dus niet op maat zijn van een slow starter als Tony Martin. Gezien zijn deelnames aan de Tour de France én de Giro d'Italia doet de Duitser ook niet mee.

Bekijk de volledige deelnemerslijst

Laatste winnaars WK tijdrijden mannen

2019 Rohan Dennis
2018 Rohan Dennis
2017 Tom Dumoulin
2016 Tony Martin
2015 Vasil Kiryienka
2014 Bradley Wiggins
2013 Tony Martin
2012 Tony Martin
2011 Tony Martin
2010 Fabian Cancellara

Parcours en tijden WK tijdrijden mannen 2020

Zoals gezegd rijden de heren hetzelfde parcours als de dames. Het glooit wat, maar van échte heuvels kunnen we hier niet spreken. Ook is het parcours helemaal niet bochtig, dus gaat het hier aankomen op serieuze powerpoten en een goede dag. Er is maar één tussenpunt, dus gedurende de koers hebben we weinig manieren om te weten hoe het ervoor staat.

Beklimmingen
Geen

Tussenpunten
14,9 km: Borgo Tossignano

Tijden
Starttijden WK mannen

Favorieten WK tijdrijden mannen 2020

We hebben te maken met een hele rits aan klasbakken op dit WK. De te kloppen man op vlakke tijdritten blijft altijd Rohan Dennis. De Australiër heeft er weer een doel van gemaakt en wil laten zien dat hij ook in dienst van INEOS Grenadiers nog gewoon ouderwets kan domineren. Zijn meest naaste belager van vorig jaar, Remco Evenepoel, is er dit jaar ook niet bij.

Dat betekent niet dat er geen kansen liggen voor België. Het parcours is dit jaar best wel op maat van Victor Campenaerts, al had de werelduurrecordhouder het best nog ietsje langer gelust. Ook Wout van Aert is in deze vorm gewoon een topfavoriet, al zal hij ook al met een schuin oog naar de wegrit kijken.

Voor Denemarken doet Kasper Asgreen mee, erg sterk op het vlakke. In de laatste dagen van de Tour liet ook Rémi Cavagna zien dat hij er klaar voor is. Hij moet dan wel afrekenen met de man die hem op het EK versloeg, Stefan Küng. Ook Geraint Thomas staat aan de start, als laatste voorbereiding op de Giro. Dennis, Campenaerts én Thomas werden in de Tirreno-tijdrit overigens ingemaakt door Filippo Ganna.

Diezelfde Ganna reed in die tien kilometer ook veertig seconden weg bij Jos van Emden, maar met een goede dag is hij op zo'n vlak parcours nooit uit te vlakken. We eindigen met Tom Dumoulin. Hij werd tweede in de tijdrit van de Tour, maar reed het vlakke en heuvelachtige deel net zo hard als Tadej Pogacar, die hier niet aan de start gaat staan. Kan Dumoulin nog een regenboogtrui uit zijn benen persen?

TV WK tijdrijden mannen 2020

Het WK zal op drie zenders worden uitgezonden. Bij de NOS, Sporza én Eurosport wordt het allemaal live in beeld gebracht. U kunt dus uw favoriete commentaarduo kiezen voor dit evenement.

NOS: NPO 1, 14.25 uur - 17.00 uur.
Sporza:
Één, 14.20 uur - 17.05 uur.
Eurosport:
Eurosport 1, 14.25 uur - 16.40 uur.

In de Leiderstrui zal ook een liveblog bijhouden, waarin we u op de hoogte houden van de koers en de dingen eromheen. Handig dus als u het niet kan zien, óf als u tijdens de koers nog op zoek bent naar extra informatie. Het belooft in ieder geval een mooie strijd te worden! (Foto: Sirotti)

Ward Hilhorst (w.hilhorst@indeleiderstrui.nl)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

Bram van der Ploeg
2 Oct 2020 om 13:49
Quote van remco48
@redactie Ik zou van de kop " vrouwen " veranderen in "mannen " ????

Beter laat dan nooit: Dank, we passen het voor de vorm nog even aan.

remco48
1 Oct 2020 om 17:55

@redactie Ik zou van de kop " vrouwen " veranderen in "mannen " ????

Unpaved
23 Sep 2020 om 10:12

Italianen hebben perfect parcours neergelegd voor Ganna...de rest komt niet op de foto...

Reageer


Meer nieuws