Voorbeschouwing etappe 20 Giro d'Italia | Alle remmen los met drie keer Sestriere! Voorbeschouwingen

Voorbeschouwing etappe 20 Giro d'Italia | Alle remmen los met drie keer Sestriere!

Door Bram van der Ploeg 23 oktober 2020 | 17:28


We zijn los in de Giro d'Italia. De rittenkoers is alweer aanbeland in het slot van de derde week, maar er staat nog veel spektakel te wachten. In de Leiderstrui blikt in deze voorbeschouwing vooruit op de resterende etappes met alle informatie die u nodig heeft!

Bekijk ook:
Deelnemerslijst en uitvallers
Klassementen Giro d'Italia

Etappe 20, zaterdag 24 oktober 2020: Alba - Sestriere (190 km)

We zouden deze dag over de Agnello fietsen, we zouden door Frankrijk gaan over de Izoard, maar door het slechte weer en de coronamaatregelen in Frankrijk wordt het een opeenvolging van Sestriere-beklimmingen! Na een vlakke aanloop, beginnen we er na negentig kilometer aan en stoppen we pas op de top van de derde klim, na 190 kilometer. Alle ruimte om nog iets te proberen en tijd te pakken!

Beklimmingen
137,9 km: Sestriere (11,0 km aan 4,8%)
163,3 km: Sestriere (11,5 km aan 5,9%)
190,0 km: Sestriere (11,5 km aan 5,9%)

Weer
Het peloton hoeft niet te vrezen voor regenval, want op zaterdag staat in Sestriere een zonnetje op papier. Met negen graden wordt het fris, maar de renners zijn wel wat gewend inmiddels. In startplaats staat zelfs twintig graden gepland!

Favorieten
Klik hier voor de favorieten voor etappe 20

TV
Eurosport 1: Vanaf 12.25 uur (schakelkanaal met Vuelta)
Eurosport Player: Vanaf 12.25 uur

Tijden
Start: 11.10 uur
Finish: Rond 16.27 uur

Etappe 21, zondag 25 oktober 2020: Cernusco sul Naviglio - Milano (15,7 km)

Tom Dumoulin zal geen slechte herinneringen hebben aan de afsluitende tijdrit naar Milaan. In 2017 won de Nederlander de Giro d'Italia, door op de slotdag Nairo Quintana uit het roze te rijden in de race tegen de klok. Ook dit jaar is er gekozen voor een tijdrit op de laatste dag, de derde van deze ronde. Hij is supervlak en 15,7 kilometer lang. Het is de perfecte plek voor sommige mannen om nog wat plekjes te stijgen of hun huidige positie te verdedigen ten opzichte van de lichtgewichten. Zij kunnen hier nog pijnlijk ten onder gaan...

Beklimmingen
Geen

Favorieten
Voor de dagzege hadden we Jos van Emden graag als eerst genoemd. De man van Jumbo-Visma won hier in 2017, maar zit deze Giro al thuis. We gaan dan maar voor topfavoriet Filippo Ganna, die de eerdere twee tijdritten in deze ronde allebei won. Rohan Dennis zat er de tweede keer dicht achter en wordt steeds beter, dus kan hij nu winnen? Ook Victor Campenaerts zal plannen hebben...

TV
Eurosport 1: Vanaf 14.00 uur (schakelkanaal met Vuelta)
Eurosport Player: Vanaf 13.15 uur

Tijden
Start eerste renner: 13.20 uur
Finish laatste renner: Rond 16.30 uur

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: redactie@indeleiderstrui.nl


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws