[Update] Van Dijk tekent voor twee jaar bij nieuwe vrouwenploeg Trek Vrouwen

[Update] Van Dijk tekent voor twee jaar bij nieuwe vrouwenploeg Trek

Door Marijn van den Berge 13 September 2018 16:09


Trek-Segafredo zal vanaf 2019 een vrouwenploeg hebben. Dat heeft de ploeg officieel bekendgemaakt. De formatie wordt gebouwd rondom voormalig wereldkampioene Lizzie Deignan.

Deignan is momenteel zwanger en zal pas in 2019 weer fietsen, naast mogelijk Ellen van Dijk. Trek-baas John Burke laat weten dat de vrouwen dezelfde faciliteiten krijgen als de mannenploeg. Zo gaan ze samen op trainingskamp en delen beide ploegen de hotels bij koersen waar zowel een mannen- als vrouwenwedstrijd is. 'We willen als één ploeg opereren.'

Verder liet Burke weten dat de samenwerking met de Trek-Drops-ploeg stopt.

Update - 19:50 (8 augustus 2018): Ook Longo Borghini naar Trek

Elisa Longo Borghini is de tweede grote naam die Trek-Segafredo heeft toegevoegd aan het team. Vanaf begin 2019 zal de Italiaanse voor de nieuwe vrouwenformatie rijden. Longo Borghini won onder meer de Ronde van Vlaanderen en Strade Bianche en pakte brons op de Olympische Spelen van 2016. Longo Borghini komt over van Wiggle High5, dat ermee stopt.

Update - 11:52 (28 augustus 2018): Lepistö nieuwste aanwinst Trek

Lotto Lepistö is de nieuwste aanwinst van de vrouwenploeg van Trek-Segafredo. De 29-jarige Finse is na Deignan en Longo Borghini de derde grote naam van de ploeg. De Fins kampioene op de weg en in de tijdrit won in haar loopbaan onder meer Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen. In 2017 won ze een etappe in de Giro d'Italia Internazionale Femminile. In 2016 pakte ze een bronzen medaille op het WK. 

Update- 21.00 (11 september 2018): Talent Paternoster naar Trek

Letizia Paternoster heeft getekend voor de nieuwe vrouwenploeg van Trek-Segafredo. Dat meldt de ploeg middels een persbericht. Paternoster geldt als een groot talent in het vrouwenwielrennen, zowel op de weg als op de baan: 'Ik ben blij, zeker met het oog op de Spelen in 2020, dat ik bij deze ploeg ook het baanwielrennen kan doen. Mijn motivatie is groot om in deze internationale ploeg iets moois te laten zien.'

Update- 16.05 (13 september 2018): Ellen van Dijk tekent bij vrouwenploeg Trek

Ellen van Dijk tekent voor twee jaar bij de vrouwenploeg van Trek. Dat heeft de Nederlandse laten weten via social media.

 

(Foto: Team Sunweb)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!