Reacties na EK vrouwen wegwedstrijd | 'Begreep niet waarom ze volle bak gingen daarachter' Vrouwenwielrennen

Reacties na EK vrouwen wegwedstrijd | 'Begreep niet waarom ze volle bak gingen daarachter'

Door Jasper den Boon 05 augustus 2018 | 19:36


De EK-wegwedstrijd voor vrouwen leverde flink wat stof tot napraten. Marta Bastianelli won, maar de Nederlandse dames reden de hele dag in kansrijke situatie. Anna van der Breggen reed op kop, maar ondertussen werd er ook op kop gereden door ploeggenoten in het peloton. Wij verzamelden de reacties van de hoofdrolspelers.

Marianne Vos werd uiteindelijk tweede en is daar niet heel tevreden mee: 'Ik ben niet bepaald euforisch, maar winnen is ook niet eenvoudig. Het was een pittig rondje, maar doordat we geen communicatie-middelen hadden, wisten we niet wat er gebeurde. Van der Breggen voelde zich vooraan niet zeker, maar er zijn zeker momenten dat je het achteraf anders zou doen', zei de Brabantse aan de NOS.

Van der Breggen reed lang in kansrijke positie, maar werd achtervolgd door ploeggenoten: 'Het was een moeilijke koers, doordat er geen oortjes waren. Je bent op dit parcours zo uit zicht, waardoor je niet weet wie waar zit. Vanaf de motor of de kant werd ook niks gezegd. Op een bepaald moment was ik met vijf voorop en daar zat een snelle vrouw bij, maar toen reed ik weg met Longo Borghini. Die had ik in de sprint kunnen hebben, maar de meiden achteraan wisten dat niet. Vervolgens had ik ook niet door dat het peloton zo dichtbij zat', zei de renster uit Zwolle aan de NOS.

Geen Nederlandse die won dus, wel een Italiaanse: Bastianelli. Zij was na de zware wedstrijd de beste: 'Het was echt een zware wedstrijd, vooral de laatste kilometer. De coach zei dat ik de laatste drie bochten bij de eerste drie moest zitten. Ik wil deze zege opdragen aan mijn teamgenoten die keihard gewerkt hebben.'

In het buitenland waren rensters verbaasd over de Nederlandse tactiek, zo ook Sofie de Vuyst: 'Van der Breggen reed weg toen het al hard ging, dus ik dacht dat het de beslissing was. Ik begreep dan ook niet waarom ze nog vol aan de bak gingen daarachter. Het is jammer voor ze, want ze hebben gegokt en verloren', sprak de Belgische tegen Sporza.

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws