Like ons!
Van der Breggen laat Ronde van Vlaanderen schieten: 'Te dicht op de Cape Epic'

Vrouwen

Van der Breggen laat Ronde van Vlaanderen schieten: 'Te dicht op de Cape Epic'

Anna van der Breggen slaat de Ronde van Vlaanderen dit jaar over. Dat heeft de wereldkampioene laten weten tegenover De Stentor. Van der Breggen heeft mountainbike-plannen en wil zeker ook goed scoren op het WK.

‘Ik denk dat de Ronde van Vlaanderen niet in mijn programma past’, zegt de vrouw die de Ronde in 2018 won. Verder rijdt ze wel onder meer de Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

De Ronde van Vlaanderen is het slachtoffer van de ambitie van Van der Breggen in het mountainbiken. Ze rijdt de Cyprus Sunshine Cup en de Cape Epic. Die laatste wedstrijd staat erom bekend lood- en loodzwaar te zijn. ‘De Ronde zit te dicht op de Cape Epic. Ik verwacht dat ik even tijd nodig heb om daar van te herstellen.’

Van der Breggen: 'WK-parcours ligt me dit jaar minder'

Ook de Giro Rosa, die Van der Breggen in 2018 oversloeg is een twijfelgeval. ‘Daar neem ik pas na het voorjaar een beslissing over.’ Wel zal de Zwolse er alles aan doen om haar regenboogtrui op de weg te verdedigen in Yorkshire. ‘Het parcours is me minder op het lijf geschreven dan Innsbruck, maar dat wil niet zeggen dat ik geen kans heb.’ (Foto: Instagram Anna van der Breggen)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven