Vos wint Trofeo Alfredo Binda 2019 op knappe wijze na koers met moordend tempo Vrouwenwielrennen

Vos wint Trofeo Alfredo Binda 2019 op knappe wijze na koers met moordend tempo

Door Ward Hilhorst 24 maart 2019 | 15:58


Marianne Vos heeft de Trofeo Alfredo Binda weten te winnen. Nadat zij aanvallen van verschillende rensters moest pareren, bleek ze toch de snelste in de sprint. Dit was de vierde keer dat zij in deze wedstrijd de beste was.

In de eerste 35 kilometer bevonden zich drie tussensprints. Doordat bij elk van deze sprints een geldprijs van €100,- te verdienen was, beïnvloedden ze de koers flink. Vele rensters vochten hard voor een plekje vooraan, wat maakte dat geen groep écht kon wegkomen in het begin van de koers. De Italiaanse baanwielrenster Rachele Barbieri wist de eerste geldprijs op de rapen na veertien kilometer.

Het tempo bleef onverminderd hoog. Zelfs voordat de eerste heuvels bereikt waren, moesten er al rensters lossen. Ook de tweede tussensprint was voor een Italiaanse; Silvia Persico pakte de €100,- na 27 kilometer. In de kilometers daarna ging het tempo nog wat omhoog in het peloton, aangevoerd door Trek-Segafredo. Na 35 kilometer was het tijd voor de laatste van de drie tussensprints. Eugénie Duval wist deze sprint te winnen, waardoor ook zij honderd euro mee naar Frankrijk mocht nemen.

Demarrages op de beklimmingen

Toen de beklimmingen begonnen was het nog steeds niet mogelijk om weg te komen. Steeds waren het eenlingen die meerdere tientallen kilometers wegbleven. Eerst was het de Amerikaanse Tayler Wiles. Toen zij werd teruggepakt ging Grace Brown, de meest strijdlustige renster in de Ronde van Drenthe. Op 41 kilometer van de streep was het ook voor haar gedaan. Daarna was het Jolanda Neff van Trek-Segafredo die haar daalkunsten in de strijd gooide om haar geluk te beproeven. Ook haar aanval was van korte duur, ze werd na een paar kilometer teruggepakt door het peloton dat nog uit ongeveer vijftig vrouwen bestond.

Het tempo was nog altijd moordend. Na de eerste honderd kilometer lagen de rensters tien minuten voor op het snelste schema dat vooraf was bepaald. Door de hoge snelheid moesten veel dames laten lopen, de laatste 25 kilometer waren er nog maar ongeveer dertig rensters over. In de laatste vijftien kilometer probeerde Demi Vollering het alleen. De Nederlandse pakte al snel een gat van een halve minuut. In het peloton werd naar elkaar gekeken, zodat haar voorsprong niet afnam. Toch bleek haar voorsprong niet genoeg, met nog acht kilometer te rijden werd ze teruggepakt.

Cecilie Uttrup Ludwig trok een gat, waar maar weinig rensters mee konden. Vos zat wel in de groep. Vos en Amanda Spratt waren de rensters die het meeste werk verrichtten. Om de beurt vielen zij elkaar aan, maar ze deden niet veel voor elkaar onder. De hele groep keek naar Vos, de vrouw met de beste sprint van de groep. Het mocht niet baten, zij was de sterkste en wist de sprint te winnen. (Foto: Screenshot PMG Sport)

Uitslag Trofeo Alfredo Binda 2019

1. Marianne Vos
2. Amanda Spratt "
3. Cecilie Uttrup Ludwig
4. Anastasiia Chursina
5. Elena Cecchini +0.01
6. Katarzyna Niewiadoma "
7. Emilia Fahlin
8. Coryn Rivera
9. Soraya Paladin
10. Erica Magnaldi


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws