Organisator vrouwenwielrennen: 'ASO meldt wedstrijden niet aan voor WorldTour' Vrouwenwielrennen

Organisator vrouwenwielrennen: 'ASO meldt wedstrijden niet aan voor WorldTour'

Door Jasper den Boon 29 april 2019 | 17:19


Thijs Rondhuis, organisator van de Boels Ladies Tour, weet dat de ASO haar wedstrijden niet meer aanmeldt voor de WorldTour bij vrouwen. Dit zou te maken hebben met de eis om wedstrijden live uit te zenden, meldt hij aan Cycling Online.

'Een live uitzending produceren is erg kostbaar, een kwalitatieve (minimale) live productie maakt men met al gauw 20-25 mensen. Kortom: bij het produceren van één wielerwedstrijd gaat het om enorme bedragen. In de Waalse wedstrijden lijkt de RTBF niet bereid die investering te doen. En zo zijn er natuurlijk meer omroepen die die investering (nog) niet willen doen.'

Vanaf 2020 is het verplicht om driekwartier per WT-wedstrijd uit te zenden, een verantwoordelijkheid voor de organisator. 'Daarom heeft de ASO hun wedstrijden – ook La Course en de Madrid Challenge – niet aangemeld voor de Women’s WorldTour. Er wordt in de kritiek op deze organisatie voorbij gegaan aan het feit dat men de afgelopen jaren wel vier grote wedstrijden voor vrouwen heeft willen organiseren.' (Foto: screenshot Vox Women)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws