Van Vleuten moet tijdverlies accepteren: 'Moesten teamgenoten goed aanvoelen' Vrouwenwielrennen

Van Vleuten moet tijdverlies accepteren: 'Moesten teamgenoten goed aanvoelen'

Door Bram van der Ploeg 05 juli 2019 | 18:54


Annemiek van Vleuten kan leven met het tijdverlies van Mitchelton-Scott in de eerste etappe van de Giro Rosa. De Nederlandse laat via haar officiële website weten dat het vrijdag vooral zaak was om de ploeg bij elkaar te houden, omdat de tijd van de vierde renster telde bij de meet.

Van Vleuten leverde uiteindelijk 53 seconden in op het Canyon SRAM Racing van kopvrouw Katarzyne Niewiadoma. Voor mij en Amanda Spratt was het een dag waar we heel goed onze andere teamgenoten aan moesten voelen. We gingen daarom weg op een wattage waarmee we onze ploeggenoten niet te ver in het rood zouden laten rijden. De anderen hadden daarvoor een tien minuten test gedaan om te kijken wat we konden als team', zo vertelt de Nederlandse.

Door de heuvels in het parcours kwam Mitchelton-Scott zichzelf echter toch een beetje tegen. 'Achteraf zijn we wellicht net wat te hard gegaan op de eerst klim en daardoor moesten we het wat rustiger aan doen op de tweede klim. Het is wel echt een teamprestatie samen en daarbij zorgt het ook wel voor wat extra zenuwen met mij, Spratty en Lucy (Kennedy, red.) als goede klimmers in het team in een ploegentijdrit. (...) Het is wel een beetje een verrassende uitslag. Bergop is dit een nog lastigere discipline.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws