Like ons!
Bastianelli wint de wegwedstrijd in Vargarda na millimetersprint tegen Vos

Vrouwen

Bastianelli wint de wegwedstrijd in Vargarda na millimetersprint tegen Vos

Marta Bastianelli heeft vanuit een groep van dertig de sprint gewonnen in de Vargarda wegwedstrijd. Na een harde koers met veel aanvallen was zij te sterk voor de rest van de groep. Marianne Vos ging te vroeg aan en verloor daardoor nipt.

Vroeg in de wedstrijd vertrok een sterke groep van veertien rensters. Nederland was in deze groep goed vertegenwoordig, met Lucinda Brand, Demi Vollering, Anna van der Breggen en Europees Kampioene Amy Pieters. De achtervolging in het peloton werd geleid door Trek-Segafredo en het CCC van Vos. Op de vijfde gravelstrook werd de voorsprong van de veertien wat verkleind, zij moesten het voorlopig doen met minder dan een minuut.

Kopgroep teruggepakt, Vos valt aan

Met nog 65 kilometer te gaan was het gat nog maar twintig seconden. Dat ging ten koste van de samenwerking vooraan, de eerste aanvallen werden geplaatst. Op 62 kilometer was het gedaan voor de kopgroep. Direct nadat zij werden teruggepakt trok Vos ten aanval. Zij kreeg Elizabeth Deignan en Coryn Rivera mee en met zijn drieën sloegen zij een gat. Het duurde niet lang, in de afdaling sloten ongeveer vijftig vrouwen aan. De eerste schifting was hiermee wel gemaakt.

Op de derde passage van de Hägrungabacken-klim, op 48 kilometer van de streep, werd er volop aangevallen. Niemand was echter in staat een echt gat te slaan. Op het vlakke deel kreeg een groepje van drie, bestaande uit Eri Yonamine, Elena Pirrone en Roxane Knetemann, een gaatje van een halve minuut, maar toen waren er wat intense gravelstroken op komst. Mitchelton-Scott wilde het niet laten gebeuren, en de ploeg zette zich op kop van het peloton. Dat resulteerde in een hergroepering op 31 kilometer van de meet.

Tenniglo weet gat te slaan in harde koers

Vanaf dat moment bleef het aanvallen regenen. Het tempo in het peloton lag echter flink hoog, waardoor niemand weg kwam. Het was Moniek Tenniglo die daar verandering in bracht. De Nederlandse pakte twintig seconden. Achter haar werd naar elkaar gekeken, dus was de achtervolging niet goed georganiseerd. Deignan en Brand pleegden aanvallen, maar het gat kregen ze nog niet dicht. Met nog tien kilometer te gaan was er een groepje van zo'n twintig vrouwen op ongeveer tien seconden van Tenniglo.

Op de Landa-gravelstrook werd het toch wat lastiger voor de renster van Mitchelton-Scott. Een tegenaanval van Floortje Mackaij zorgde voor een versnelling in het peloton. Nog zes kilometer te rijden, en Tenniglo was in beeld van het peloton. Daarna was het vrij snel afgelopen, en maakte het peloton zich op voor een sprint. Vos en Brand hadden daar geen zin in, en probeerden nog enkele aanvallen. Toch konden ze een sprint niet voorkomen, waarin Bastianelli te sterk was. (Foto: RTV Drenthe)

Uitslag wegwedstrijd Vargarda

1. Marta Bastianelli
2. Marianne Vos "
3. Lorena Wiebes
4. Chloe Hosking
5. Amy Pieters
6. Marta Cavalli
7. Maria Giulia Confalonieri
8. Ruth Winder
9. Stine Borgli
10. Leah Kirchmann

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven