Vos sprint naar drie-op-een-rij en eindklassement van Ladies Tour of Norway Vrouwenwielrennen

Vos sprint naar drie-op-een-rij en eindklassement van Ladies Tour of Norway

Door Ward Hilhorst 25 augustus 2019 | 15:17


Marianne Vos heeft de massasprint gewonnen in de vierde etappe van de Ladies Tour of Norway. Nadat verschillende vrouwen in de laatste kilometers weg probeerden te komen, was het peloton net op tijd weer samen. In de sprint klopte Vos Marta Bastianelli ruim. Hierdoor won Vos ook het eindklassement van de ronde.

Zoals we van de vrouwen gewend zijn werd er de hele dag hard gekoerst, waardoor een kopgroep moeilijk wegkwam. Met nog zeventig kilometer te gaan lukte het drie dames toch om een gaatje te slaan. Diana Penuela, Mavi Garcia en Silvi Pollicini kregen wat ruimte en namen zo al snel anderhalve minuut voorsprong op het peloton.

Op veertig kilometer van de streep hield Pollicini het niet meer vol en moest ze zich terug laten zakken naar het peloton. De voorsprong van de andere twee bedroeg toen nog veertig seconden. Team Parkhotel Valkenburg werkte hard in het peloton, om zo te zorgen dat er een massasprint zou komen, waarin Lorena Wiebes favoriet zou zijn.

Tenniglo slaat een gat in finale

Deze achtervolging had vrij snel effect, op 32 kilometer van de meet werd de kopgroep al teruggepakt. De volledige groep reed verder totdat de vrouwen nog zeventien kilometer moesten. Toen waagde Moniek Tenniglo een poging te ontsnappen. Ze sloeg een gaatje, al was het klein. De achtervolging op Tenniglo zorgde ervoor dat veel rensters in het peloton overboord moesten. 

Toen Tenniglo werd teruggepakt, met negen kilometer te gaan was het haar ploeggenote Sarah Roy die aanviel. Zij hield het een paar kilometer vol, maar met nog drie kilometer voor de wielen konden de ploegen zich klaarmaken voor de sprint. In die sprint was Vos veel te sterk voor haar concurrenten.

Uitslag etappe 4 Ladies Tour of Norway:

1. Marianne Vos
2. Marta Bastianelli "
3. Ilaria Sanguineti
4. Chloe Hosking
5. Alice Barnes
6. Leah Kirchmann
7. Coryn Rivera
8. Silvia Persico
9. Lorena Wiebes
10. Christine Majerus

Eindklassement Ladies Tour of Norway:

1. Marianne Vos
2. Coryn Rivera +0.29
3. Leah Kirchmann +0.41
4. Katarzyna Niewiadoma "
5. Lorena Wiebes +0.42
6. Floortje Mackaij +0.45
7. Marta Bastianelli +0.52
8. Christine Majerus +0.55
9. Hanna Nilsson +1.00
10. Eugénie Duval +1.02


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws