Van Vleuten moppert op ASO: 'Hadden zoiets van: 'Oh ja, La Course moet ook nog'' Vrouwen

Van Vleuten moppert op ASO: 'Hadden zoiets van: 'Oh ja, La Course moet ook nog''

Door Marijn van den Berge 16 oktober 2019 | 18:24


Annemiek van Vleuten is verre van blij met La Course, de vrouwenkoers die wordt georganiseerd door Tourorganisatie ASO. De wedstrijd stond de afgelopen jaren garant voor spectaculaire klimduels, maar in de editie van 2020 keert de koers terug naar waar het ooit begon: de Champs-Elysees in Parijs.

La Course was de afgelopen jaren een op zichzelf staande koers, met de editie van 2018 als meest memorabele. Van Vleuten won die wedstrijd op het nippertje door een afgepeigerde Anna van der Breggen in de laatste meters in te halen na een spannend duel. ‘Teleurstellend’, noemt Van Vleuten dan ook de terugkeer van La Course in Parijs, die nu vóór de mannenwedstrijd wordt verreden en bijna wordt afgedaan als voorprogramma.

‘Dit is een stap terug’, moppert Van Vleuten bij de NOS. ‘Het is nu weer niets meer dan een criterium, terwijl het nog steeds als WorldTour-wedstrijd te boek staat. Bik dacht dat we weer een mooie etappe zouden krijgen op een mannenparcours met ingrediënten om te kunnen koersen. Dat hebben we nu niet. Er zijn sprinters die dit een leuke wedstrijd vinden, maar ik ga ‘m niet rijden’, is de wereldkampioene stellig.

‘Ik hoef geen meerdaagse La Course, maar een zware etappe zou mooi zijn. We gaan al bij zo weinig WorldTour-wedstrijden de bergen in. Je krijgt nu het idee dat ze zoiets hadden van: ‘Oh ja, we moeten La Course er ook nog bij organiseren, laten we het maar in Parijs doen’’, aldus Van Vleuten. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws