Van Vleuten 'van alle markten thuis': wegrenster, crossster en... koeienwasser Vrouwenwielrennen

Van Vleuten 'van alle markten thuis': wegrenster, crossster en... koeienwasser

Door Marijn van den Berge 22 oktober 2019 | 16:02


Annemiek van Vleuten staat dinsdag aan de start van de Nacht van Woerden. Na de Superprestige in Gieten betekent dat haar tweede veldritavontuur in korte tijd. Maar dat is niet het enige waarvoor de wereldkampioene in Woerden is.

‘Ik rijd vooral mee om te laten zien dat het een mooie sport is waar je ook lol aan kunt beleven zonder prestatiedoel te hebben’, zegt Van Vleuten in het AD. ‘Waarschijnlijk finish ik laatste, of niet. Ik ben een wegwielrenster en geen crosser. Ik ga vooral rondrijden met een grote glimlach op mijn gezicht. Ik hoop dat die te zien is in het donker.’

Maar dan is het nog niet voorbij voor Van Vleuten, die na de cross vroeg naar bed gaat. ‘Ik moet er morgen om 07.00 uur weer zijn om te helpen met koeien wassen. De organisatie heeft me gevraagd of ik daarbij wil zijn’, verklaart Van Vleuten haar wel heel aparte programma. ‘Ik heb wel wat met dieren en heb agrarische roots. Ik kan zelfs melken, dus wassen moet ook wel lukken. Ik ben van alle markten thuis.’ (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws